in

10 rustige natuurgebieden in Nederland


16 juli 2020, 14:35

Wil eens heerlijk de natuur in, maar wil je niet overal mensen tegenkomen? Wij hebben 10 natuurgebieden in Nederland voor je verzameld waar je helemaal tot rust kunt komen.

10 rustige natuurgebieden in Nederland

  • • Nationaal Park Drents-Friese Wold (Drenthe & Friesland)
  • • Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant)
  • • Nationaal Park Weerribben-Wieden (Overijssel)
  • • Nationaal Park Zuid-Kennemerland (Noord-Holland)
  • • Nationaal Park De Meinweg (Limburg)
  • • Nationaal Park Oosterschelde (Zeeland)
  • • Hoeksche Waard (Zuid-Holland)
  • • Middag-Humsterland (Groningen)
  • • Egheria (Overijssel)
  • • Wendelbosroute (Flevoland)

Nationaal Park Drents-Friese Wold (Drenthe & Friesland)

Wil je dwalen over de heide of wandelen door bossen? Maar wil je niet naar het bekende Veluwegebied? Ga dan naar het Drents-Friese Wold! Volgens de ANWB is dit prachtige gebied na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Naast grote bossen heb je er ook heide en stuifzandvlaktes waar je heerlijk in alle rust kunt wandelen. Met ruim 130 kilometer aan wandelpaden kun je wel een paar dagen vertoeven in dit natuurgebied.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: PeterTulner

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant)

Wil je eens wandelen buiten de aangegeven paden? Dat mag (bijna overal) in De Loonse en Drunense Duinen. Dit duingebied lijkt een beetje op een Nederlandse Sahara door de uitgestrekte stuifzandvlakten. Door de uitgestrektheid van de zandvlakten kom je helemaal tot rust in een gebied dat helemaal niet Nederlands lijkt. Zeker een bezoekje waard!

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: robk1964

Nationaal Park Weerribben-Wieden (Overijssel)

Ben je op zoek naar rust en ruimte? Ga dan naar de Weerribben-Wieden in Overijssel. In dit schitterende laagveenmoeras vind je veel water, moeras en moerasbos. Bekijk het gebied vanaf een bootje of ga in alle rust kanoën. Vanaf het water kun je genieten van alle moerasvogels en libellen die er te vinden zijn. De perfecte plek voor een echte waterliefhebber!

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: olav

Nationaal Park Zuid-Kennemerland (Noord-Holland)

Uitgestrekte duinen, bosgebieden en zelfs stukken strand, dat is allemaal te vinden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Er zijn uitdagende looproutes die je over de hoogste heuvels brengen, maar ook heerlijke plekken om in alle rust vogels of Schotse hooglanders te bewonderen. Voor elk wat wils!

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: PatrickHerzberg

Nationaal Park De Meinweg (Limburg)

Echt uniek in het Nationaal Park De Meinweg in Limburg is het terrassenlandschap. De plateaus liggen als een soort trap in verschillende hoogten en vormen een soort verdiepingen van natuur. Daarnaast heeft het gebied verschillende soorten heidegebieden en zijn er reptielen te vinden. Het symbool van het park is de adder, waarvan er in het gebied een paar honderd te vinden zijn.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: JH-Photos

Nationaal Park Oosterschelde (Zeeland)

Het grootste Nationale Park van Nederland is Nationaal Park Oosterschelde in Zeeland. Maar een groot gedeelte van dit park bestaat uit water, dus voor de echte waterliefhebber is dit de perfecte plek. Omdat het park uitmondt in zee heeft het gebied veel te maken met eb en vloed. Ben je een echte vogelaar? Dan kun je hier ook terecht voor de vele kust- en weidevogels in het gebied.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: rickvangeel

Hoeksche Waard (Zuid-Holland)

Dit eiland in Zuid Holland is een prachtig uitgestrekt poldergebied met dijken en bomen. Ook hier kom je de kust- en weidevogels tegen, en in de bossen zijn ook spechten en gaaien te vinden. Je kunt heerlijk fietsen over de dijken, of rustig wandelen bij de natte buitenpolders.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: BernySchop

Middag-Humsterland (Groningen)

In dit gebied in Groningen vind je prachtig uitgestrekte natuur en mooie historische dorpjes. De dorpjes hebben nog historische stadscentra met authentieke gebouwen uit de 13e eeuw. De perfecte plek voor een tour door de geschiedenis. Daarnaast is het een heerlijk gebied voor een fietstocht langs de dorpjes, of een rustige wandeling in de natuur.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: Melvin-Jonker

Egheria (Overijssel)

Dit heuvelachtige gebied in Overijssel is perfect voor een wandeling over heuvels zonder dat je naar Zuid-Limburg moet reizen. Je vindt er het hoogste punt van Overijssel met een schitterend uitzicht. Vanaf hier kun je het uitgestrekte Twentse landschap goed bekijken. Als je weer naar beneden gaat kom je in een beekdal terecht, met grote beukenbomen. Een prachtige plek in de herfst!

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: Ben1250

Wendelbosroute (Flevoland)

Ook de Noordoostpolder heeft prachtige rustige natuurgebieden. Dit gebied bestaat uit oude en nieuwere natte loofbossen, met daarnaast op de drogere vlakten veel eiken, kersen en essen. Door deze variatie is het een prachtig gebied om te wandelen.

Bekijk dit gebied op Google Maps.


Foto: henkbouwhuis

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Statiefgebruik voor beginners

Werken met green screen en Photoshop