in

5 fotolocaties op Ameland – Zoom.nl

Ameland is Waddeneiland vier van het ezelsbruggetje TV-TAS. Het is, net zoals de andere Waddeneilanden, een prachtig eiland waar veel te zien en te beleven is. Je hebt er de schitterende natuur, waar de Waddeneilanden om bekend staan. In dit artikel geven we je 5 schitterende fotolocaties op Ameland.

Op Ameland zijn enorm veel prachtige fotolocaties te vinden en met de 5 die wij hier noemen, ben je dan ook nog lang niet klaar. Hieronder schrijven we alle locaties even voor je uit, waarna we ze in een kaartje voor je hebben opgesteld. Daaronder geven we je nog een aantal tips.

Houd er rekening mee dat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn. Houd afstand van elkaar, draag een mondkapje waar nodig en vermijd drukke locaties.

1. ’t Oerd

‘t Oerd wordt door velen beschreven als het meest indrukwekkende natuurgebied van Ameland. Dit duingebied is een walhalla voor vogelaars, want er leven duizenden vogels in dit gebied. De hoogste duin, Oerdblinkert, geeft een prachtig uitzicht over de zee en vanuit dat punt kun je ook een hoop vogels spotten.

Foto: manonruitenbergfotografie

2. De Hôn

Het speciale aan dit natuurgebied in Oost-Ameland is dat het nog steeds veranderd. Er ontstaan nog regelmatig nieuwe duinen, waardoor het gebied nooit écht helemaal hetzelfde is als je hier bent. Naast het duingebied vindt je een kwelder en een zandvlakte. De regio staat ook bekend om een kolonie lepelaars die hier vertoeft, het is dan ook de trots van de Hôn.

Foto: buis – ISO 200 · ƒ/11 · 1/250s · 24mm

3. Engelsmanplaat

Technisch gezien is dit een beetje smokkelen. De Engelsmanplaat behoort namelijk niet helemaal tot Ameland, het is namelijk een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog die ongeveer vijf kilometer van de Friese kust ligt. Het is een erg kleine zandplaat waar veel vogels op te vinden zijn. Ook kun je hier behoorlijk wat zeehonden spotten. In het broedseizoen overnachten er twee vogelwachters op de zandplaat, om de rust van de broedvogels te waarborgen.

Foto: Wim50 – ƒ/8 · 1/640s · 5.40625mm

4. Hollum

Hollum is een van de 4 dorpen op Ameland. Het is een authentiek dorpje waar het even lijkt alsof je een stap terug in de tijd neemt. Je vindt hier de vuurtoren van Ameland en ook het Hollumerbos is hier te vinden. Meer dan genoeg te doen dus in dit gezellige dorpje.

Foto: Berthe2 – ISO 100 · ƒ/8 · 1/15s · 26mm

5. Molen de Phenix

Deze molen doet zijn naam eer aan. Molen de Phenix brandde namelijk af na een blikseminslag en werd in 1880 weer herbouwd. De molen werkt nog steeds en is te vinden aan de noordkant van Nes. Over Nes gesproken: ook dit is een enorm leuk dorpje op het eiland. Je vind hier een mix van traditionele woningen en moderne winkels. De kerktoren stamt uit 1723, maar zit niet vast aan een kerk. Reden genoeg dus om hier eens een kijkje te nemen.

Foto: j.burgstra

Fotolocaties op Ameland op de kaart

Om ervoor te zorgen dat je alle locaties gemakkelijk kunt vinden, hebben we ze hieronder even voor je in kaart gebracht. Klik op de rode cameraatjes om het adres te bekijken.

Tips voor het fotograferen van fotolocaties op Ameland

Ameland is, zoals de meeste Waddeneilanden, een geweldig eiland voor natuurfotografen. Je kunt prachtige landschapsfoto’s maken, maar ook de dorpjes op Ameland zijn de moeite van het bezoeken waard. Om ervoor te zorgen dat je er helemaal klaar voor bent, geven we je nog een paar tips voor het fotograferen op de Waddeneilanden.

Neem je telelens mee

Op Ameland kun je prachtige vergezichten fotograferen. Hiervoor kun je beter een groothoeklens gebruiken, maar als je naar Ameland gaat voor de vogels en de zeehonden is een telelens haast een must. Zo kun je onderwerpen die op het eerste gezicht wat ver weg lijken, gemakkelijk dichtbij halen.

Foto: LilianPeter

Wacht een moment

Heb je een mooie locatie gevonden? Wacht dan een moment en bedenk of je ook op het juiste tijdstip aanwezig bent. Misschien ben je er wel midden op de dag en is de locatie nog veel mooier in het licht van de ondergaande zon. Kijk even goed om je heen en neem de tijd voor je je foto maakt.

Foto: rudyman85 – ISO 100 · ƒ/11 · 1/3s · 44mm

Ga op onderzoek uit

Voor mooie reisfoto’s is het altijd belangrijk dat je zelf op onderzoek uit gaat. De echte pareltjes zijn namelijk niet op Google Maps vast te leggen. Die moet je gewoon tegenkomen. Ga daarom lekker op pad. Heel Ameland is prachtig, dus je hoeft alleen maar op pad te gaan!

Foto: pantertje

Inspiratie nodig?

Heb je wat inspiratie nodig? Wij stelden een galerij met prachtige foto’s van fotolocaties op Ameland voor je samen! Klik op onderstaande foto om naar de galerij te gaan.

Klik op de foto om naar de galerij te gaan

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Dit zijn de mooiste foto’s van april 2021

Binnen aan de slag met productfotografie: daglicht of kunstlicht