in

5 fotolocaties op Terschelling – Zoom.nl

Terschelling is Waddeneiland drie van het ezelsbruggetje TV-TAS. Het is, net zoals de andere Waddeneilanden, een prachtig eiland waar veel te zien en te beleven is. Vooral op het gebied van natuur zit je er goed. In dit artikel geven we je 5 schitterende fotolocaties op Terschelling.

Op Terschelling zijn enorm veel prachtige fotolocaties te vinden en met de 5 die wij hier noemen, ben je dan ook nog lang niet klaar. Hieronder schrijven we alle locaties even voor je uit, waarna we ze in een kaartje voor je hebben opgesteld. Daaronder geven we je nog een aantal tips.

Houd er rekening mee dat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn. Houd afstand van elkaar, draag een mondkapje waar nodig en vermijd drukke locaties.

1. De Boschplaat

Een van de must see locaties op Terschelling is De Boschplaat. Dit is namelijk één van de twee Dark Sky Parken in Nederland. De Dark Sky Association zet zich wereldwijd in voor het tegengaan van lichtvervuiling en geeft mooie, donkere locaties dus zo’n stempel. Je kunt hier dan ook prachtig de Melkweg fotograferen.

Foto: hns90 – ISO 4000 · 29s · 50mm

2. De Noordsvaarder

De Noordsvaarder is een van de meest gevarieerde natuurgebieden van Terschelling. Stuivende duinen, vochtige valleien en uitgestrekte zandplaten, dit gebied heeft het allemaal. Ook groeien hier een paar zeldzame planten, zoals groenknolorchis, parnassia, knopbies en de vleeskleurige orchis en vind je er vogels zoals de kluut, de strandplevier, bontbekplevier, wulp en de bruine en de blauwe kiekendief.

Foto: gertjanketel – ISO 400 · ƒ/16 · 1/80s · 17mm

3. Het Noordzeestrand

Als je op een Waddeneiland bent, kun je het Noordzeestrand niet overslaan. Dit strand is maar liefst 500 meter breed, waardoor je hier heerlijk kunt uitwaaien en kunt genieten van de omgeving. Maak gebruik van de enorme breedte in je foto’s en wie weet wat voor gave beelden je schiet!

Foto: Lausar – ISO 400 · ƒ/8 · 1/160s · 16mm

4. Het Groene Strand

Het Groene Strand is een populaire locatie op Terschelling. Dankzij de grote hoeveelheid slib die door eb en vloed in het gebied terecht kwam, raakte het begroeid. Zo kwam het strand aan zijn naam.

Foto: ArjanSijtsma – ISO 100 · ƒ/13 · 1/13s · 11mm

5. De Brandaris

Op een Waddeneiland kun je niet om de vuurtoren heen. De Brandaris is dan ook wel een beetje de trots van Terschelling. Ga voor een landschapsfoto, waarbij de vuurtoren boven het landschap uittorent, of juist een close up.

Foto: M108746 – ISO 125 · ƒ/13 · 1/160s · 70mm

Fotolocaties op Terschelling op de kaart

Om ervoor te zorgen dat je alle fotolocaties gemakkelijk kunt vinden, hebben we ze hieronder even voor je in kaart gebracht. Klik op de rode cameraatjes om het adres te bekijken.

Tips om fotolocaties op Terschelling te fotograferen

Terschelling is, zoals de meeste Waddeneilanden, een geweldig eiland voor natuurfotografen. Je kunt prachtige landschapsfoto’s maken en er is veel te zien en te doen. Om ervoor te zorgen dat je helemaal voorbereid bent, geven we je hieronder nog drie tips voor het fotograferen op de Waddeneilanden.

Neem een groothoeklens mee

Zoals we al schreven, kun je op Terschelling een hoop mooie natuur en landschappen vinden. Een groothoeklens is dan ook bijna een must als je naar Terschelling gaat, zéker als je een landschapsfoto wilt maken. Ben je meer van de vogels en zeehonden? Dan komen een telelens en een verrekijker vast meer van pas!

Foto: jemar – ISO 125 · ƒ/10 · 1/5s · 33mm

Vergeet ook je statief niet

Ja, we schreven het al: op Terschelling is een van de donkerste plekken van Nederland te vinden. Dan moet je haast wel even proberen om de nachtelijke hemel op de foto te zetten. Een statief is daarvoor onmisbaar, aangezien je graag een wat langere sluitertijd wilt gebruiken. Wat extra tips over het fotograferen van de nachtelijke hemel, lees je hier.

Foto: rudyman5 – ISO 6400 · ƒ/4 · 10s · 24mm

Ga op onderzoek uit

Waar je ook heen gaat, als je op reis gaat is het van het grootste belang dat je zelf op onderzoek uit gaat. Zo kom je immers de mooiste plekjes op de best momenten tegen. Aarzel dus niet en houd je niet te veel vast aan de vijf bovenstaande locaties, heel Terschelling is mooi, dus ga lekker op pad!

Foto: quirinevdijk

Inspiratie nodig?

Heb je wat inspiratie nodig? Wij stelden een galerij met prachtige foto’s van fotolocaties op Terschelling voor je samen! Klik op onderstaande foto om naar de galerij te gaan.

Klik op de afbeelding om naar de galerij te gaan!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Samyang AF 12mm F2 E 

Klein maar fijn: de kleine scherptediepte onder controle bij macrofotografie