in

5 tips om huisdieren te fotograferen


5 december 2019, 16:11

Je eigen huisdier kan het leukste model zijn om te fotograferen! Maar de aandacht van je huisdier gaat niet altijd automatisch naar de camera, en ze luisteren ook niet altijd even goed. In dit artikel geven we je 5 tips om je huisdier te fotograferen!

Snoepjes

Zeker met honden en katten kan de aandacht vestigen op de camera wat lastig zijn. Een handige tip is om een snoepje of een speeltje vlak boven de camera de houden. Op deze manier blijft je huisdier in ieder geval voor een moment naar de camera kijken. Dus neem een paar favoriete speeltjes mee en ga aan de slag!


Foto: foscofotografie

Niet flitsen

Daarnaast is het bij dieren belangrijk om uit te kijken met het gebruik van de flitser. Dieren kunnen schrikken van het felle licht en zich hierdoor afwenden van de camera. Zorg ervoor dat je een goede verlichting hebt, of gebruik continu licht. Fotograferen met direct zonlicht midden op de dag geeft harde schaduwen. Zorg dat je bij zonsopkomst of zonsondergang fotografeert wanneer de zon lekker laag hangt.


Foto: IlonaDeLange

Rennen

Voor het fotograferen van honden kan het handig zijn om ze eerst even te laten rondrennen. Zeker als ze net buiten komen gaat de aandacht alle kanten op. Dus je kunt ze beter eerst even laten lopen, voordat je aandacht vraagt voor de camera. Dan zullen de honden een stuk rustiger zijn en laten ze zich (hopelijk) wat makkelijker sturen. Daarnaast lijkt het soms dat honden aan het lachen zijn als ze hijgen. Dus dat extra rondje rennen kan in je voordeel werken!


Foto: Tails-of-Life-Photography

Laag standpunt

Voor kleine dieren zoals huisdieren is het vaak mooier om te fotograferen vanaf een laag standpunt. Ga op ooghoogte van je huisdier zitten, of pak een laag standpunt en zo kun je de dieren op een prachtige manier vastleggen. Vanaf een laag standpunt lijken kleinere dieren vaak een stuk groter en imposanter. Leuk voor het fotograferen van je knaagdier!


Foto: Laurier

Denk aan de achtergrond

De achtergrond en compositie van een foto is erg belangrijk als je wilt dat de aandacht honderd procent naar je huisdier gaat. Een drukke achtergrond betekent vaak ook een drukke foto. Door het diafragma te openen, dus door een laag f-getal te gebruiken, maak je de achtergrond sneller wazig. Zo komt je huisdier los van de achtergrond. Wees daarom creatief met je diafragma en kies je juiste compositie om je huisdier te laten stralen in de foto.


Foto: Hester-Goeman

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sprankelende ogen fotograferen

Het effect van verschillende filters op je fotografie!