in

5 Tips voor originele bruidsfoto’s!1 augustus 2018, 17:57

De standaard kiekjes op bruiloften maak je natuurlijk als bruiloftsfotograaf. Ieder bruidspaar hecht daar waarde aan en iedereen wil die foto’s zien. Hoe zorg je er dan voor dat je alsnog uniek bent in je fotografie op een bruiloft? We geven je 5 tips!

Onderwerpen of thema

Het is natuurlijk belangrijk dat je voldoet aan de wensen van het bruidspaar en familie, wat betreft de fotografie. Toch kun je een eigen draai geven aan de reportage door er een thema of onderwerp aan te hangen.
Heeft de bruiloft een bepaalde dresscode? Deze kun je ook goed gebruiken om als onderwerp centraal te stellen!

iShootMoments

Dit is ook een vraag die je vooraf kunt stellen aan het bruidspaar! Misschien hebben ze zelf wel een leuk onderwerp of thema waar je je ook als fotograaf aan kunt houden.

Piebe

Let er natuurlijk wel op dat je aanwezig bent bij de belangrijke momenten van de dag; de ceremonie, het aansnijden van de taart, het weggooien van het bruidsboeket, noem maar op!

Stephanie86

Wissel af in soort fotografie

Zorg ervoor dat je niet je hele reportage bestaat uit hetzelfde soort fotografie. Je moet niet aankomen met alleen maar groepsfoto’s. Wissel het soort fotografie af gedurende de dag. Gebruik de details van de aankleding, maak prachtige close-up portretten van de gasten en maak ook die groepsfoto’s.

Ingemarije9955

Helemaal spectaculair zou het zijn als je drone-foto’s kunt maken van het hele gezelschap en de locatie!

Blijf dus niet eentonig, maar wees een allround-fotograaf!

Su-Ly

Compositie en invalshoek

Net zoals het kiezen voor een onderwerp of thema kun je de reeks foto’s ook origineel maken door bijvoorbeeld vanuit een bepaalde hoek te fotograferen of een compositie(regel) in je achterhoofd te houden.
Denk bijvoorbeeld aan een laag perspectief, zoals deze foto hieronder van de kat die natuurlijk ook aanwezig is op de bruiloft!

AudreyvWessum

Ook kun je ervoor kiezen om alles van een wat hoger perspectief te fotograferen!

Heb je een drone in bezit? Dan is dat al helemaal een gave invalshoek om ook hiermee de bruiloft mee vast te leggen!

Wees origineel in je nabewerking

Misschien heb je wel een eigen handtekening wat nabewerking betreft en kun je deze heel goed toepassen op de bruiloftsreportage. Dan is jouw stijl goed herkenbaar en weten mensen direct dat jij de fotograaf bent.

IngePieck

Je kunt je foto’s origineel maken door ze een nabewerking te geven die iedereen bijblijft. Kies je voor klassieke zwart-wit foto’s? Of ga je voor kleur?
Vaak is in bruiloftreportages met veel licht gewerkt. Wees dus eens origineel en maak een wat donkere serie, misschien met meer contrast? Denk hier goed overna en overleg altijd met het bruidspaar!

DenisevanDuren

Fotografeer de dag van begin tot eind

De gesprekken met het bruidspaar voorafgaand aan de bruiloft zijn misschien wel het belangrijkst. Als je nog vroeg bij het proces bent en het gelukkige stel nog in alle voorbereidingen zit, kun je vragen om ook in de voorbereiding mee te lopen om hier te fotograferen. Zo’n bruiloft kost veel tijd en moeite om te organiseren en het is ook leuk om deze periode op beeld te hebben. Er worden taarten geproefd, bloemen uitgezocht, locaties uitgezocht. Meestal heeft het stel wel hulp van een weddingplanner, maar alsnog kun je hier leuke beelden van maken ter herinnering.

JNSW

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Welke natuur kun je in augustus fotograferen?

Wanneer gebruik je de scherptedieptecontroleknop?