in

7 locaties voor de mooiste bosfoto’s


17 oktober 2018, 11:14

Op zoek naar een fotogeniek bos waar je het herfstlicht dat zich tussen de bomen dringt of een prachtige paarse heide kunt vastleggen? Hier een aantal locaties op een rij.

1. Speulderbos, Gelderland

Het Speulderbos bij Putten, Gelderland, is het mooiste bos van Nederland volgens het Staatsbosbeheer. Hier lijken de bomen te dansen en kun je als Ingmarhoogerhoud prachtig het herfstlicht vastleggen.

deshamer
Ingmarhoogerhoud

2. Kaapse Bossen, Utrecht

De Kaapse Bossen liggen in het midden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en vanaf uitkijktoren De Kaap kun je foto’s maken terwijl je over het hele bos kijkt.

LisaAnn91

voorhalven

3. Loonse en Drunense Duinen, Brabant

Tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch liggen de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De open vlaktes zijn de perfecte plek om sterren te spotten.

Esmeralda-Holman

4. Veluwezoom, Gelderland

Tijdens een wandeling loop je hier in het bos, over de heide, door zandverstuivingen, langs statige landgoederen en misschien kom je ook wel een ree, edelhert of wild zwijn tegen.

martijnvandernat

5. Hallerbos, België

In dit Vlaamse bos vind je in de lente een deken van boshyacinten en in de winter een fotogeniek okerbruin bladertapijt. Ook is het een goede spot om reeën, vossen, wilde konijnen en hazen tussen de reusachtige sequoia’s, oftewel mammoetbomen, te spotten.

john-boutsen

6. Lage Vuursche, Utrecht

Door de diverse voormalige landgoederen die zich hier bevinden, loop je het ene moment over de heide en op het andere moment door naald- of loofbos.

w.sterenberg
petter24

7. Maasduinen, Limburg

In het noordoosten van Limburg, tussen de Maas en de Duitse grens ligt het Nationaal Park De Maasduinen, dat bestaat uit 4500 hectare waar je prachtige landschappen en bijzondere planten en dieren kunt vastleggen.

theodorhjanus1

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Even geen inspiratie om te gaan fotograferen? Hier 6 creatieve ideeën!

Winnaar Xpozer fotowedstrijd: de meest Fantastische Natuurfoto