in

7 verborgen mogelijkheden in Photoshop


6 juni 2019, 10:00

Leer sneller al je foto’s te bewerken dankzij deze handige, maar verborgen, mogelijkheden!

Snel huidskleuren selecteren

Wanneer je in Photoshop gericht aanpassingen aan de huid van je model wilt doen, dan is een nauwkeurige selectie erg handig om mee te werken. Een snel en goed startpunt krijg je door naar Selecteren en dan Kleurbereik te gaan. Hier kan je in het drop-down menu kiezen voor de optie Huidskleuren. Met Overeenkomst bepaal je vervolgens in welke mate je bepaalde kleuren tot huidskleuren rekent, en hiermee verfijn je dus je selectie.

goodluck

Meer leren?

Dit artikel is slechts een klein onderdeel van de uitgebreide fotografiecursussen die je kunt volgen op Zoom Academy. Bekijk het grote aanbod van online fotografiecursussen in de Zoom Academy en start direct met een Cursus Lightroom, Basiscursus Fotografie of een van de vele anderen!

Gemiddelde beoordeling: 8,5

“Erg tevreden. duidelijke uitleg en duidelijke video’s. Voordeel is ook dat je nog eens terug kan kijken. Ik kijk uit naar een volgende training.” – John R

Naar de Academy

Zoomen en verschuiven

Zit je te werken in de details en ben je volledig ingezoomd in de foto? Gebruik dan de spatiebalk om je aanwijzer in een handje te veranderen, zodat je jezelf eenvoudig door je foto kan slepen.

Direct terug naar start

Soms steek je aardig wat tijd in een bewerking, om er vervolgens achter te komen dat het toch niet werkt. Met de toets F12 spring je dan direct terug naar de oorspronkelijke foto, zoals je deze aan het begin in Photoshop hebt geïmporteerd.

Het pipet buiten Photoshop gebruiken

Er zijn situaties waarbij je een specifieke kleur wilt selecteren, die zich niet in je bestand bevindt. Dan kan je natuurlijk een screenshot importeren, maar het is veel handiger om even snel buiten Photoshop de kleur te kunnen selecteren. Gelukkig is dit mogelijk! Selecteer hiervoor eerst het Pipet en maak je schermgrootte kleiner, zodat je de betreffende kleur naast het programmavenster kunt zien. Klik vervolgens binnen het programma met het pipet en houd je muisknop ingedrukt. Sleep het pipet buiten het programmavenster tot je boven de betreffende kleur hangt. Als je nu de muisknop loslaat, zul je zien dat je die kleur geselecteerd hebt!

Penseel verfijnen

Zoek je een snelle en handige manier om je penseel aan te passen? Houd dan alt ingedrukt op je toetsenbord en gebruik je rechter muisknop. Door naar boven en onder te slepen kan je de hardheid van het penseel vergroten of verkleinen. Door naar links en rechts te slepen pas je de diameter van het penseel aan. Als je alt niet ingedrukt houdt, maar gewoon klikt met je rechtermuisknop, krijg je een menu waarin je deze eigenschappen ook kunt aanpassen.

sammyhermans

Overvloeimodus

Wil je razendsnel de overvloeimodus aanpassen? Gebruik dan de volgende toets, in combinatie met Shift + Alt +

N (Normaal)
I (Verspreiden)
K (Donkerder)
M (Vermenigvuldigen)
B (Kleur doordrukken)
A (Lineair doordrukken)
G (Lichter)
S (Bleken)
D (Kleur tegenhouden)
W (Lineair tegenhouden (toevoegen))
O (Bedekken)
F (Zwak licht)
H (Fel licht)
V (Intens licht)
J (Lineair licht)
Z (Puntlicht)
L (Harde mix)
E (Verschil)
X (Uitsluiting)
U (Kleurtoon)
T (Verzadiging)
C (Kleur)
Y (Lichtsterkte)

Handige sneltoetsen

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

5 tips voor de beginnende trouwfotograaf

Sigma 60-600mm 1:4.5-6.3 DG OS HSM Sports