in

8 fotogenieke fotolocaties in Flevoland

26 juli 2020, 09:54

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de mooiste plekjes van Flevoland, een provincie in het midden van het land.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Flevoland even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van Flevoland. Het is een vrij nieuwe stad met een hoop mooie, moderne architectuur. Dit is dan ook dé stad voor architectuurfotografie.


Foto: Esmayv

2. Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is één van de bekendste natuurgebieden in Nederland. Naast de wilde paarden en herten die je er tegen kunt komen, kun je ook een hele hoop watervogels spotten. Pak dus je statief en je telelens en ga op pad!


Foto: daliyah

3. Nationaal Park Nieuw Land

De Lepelaarplassen, de Oostvaardersplassen en hun omgeving, de Marker Wadden en het Markermeer vormen samen Nationaal Park Nieuw Land. Er is enorm veel wild te vinden, voornamelijk veel vogels die je vrijwel nergens anders tegenkomt. Daarom heeft het natuurgebied dan ook een Natura-200 status. Natura-200 is een netwerk aan beschermde natuurgebieden door heel Europa.


Foto: GerardvO

4. De Nieuwland Route

De Nieuwland Route is een fietsroute die je door het mooiste van Flevoland brengt. De route begint bij de Batavia Stad Fashion Outlet en komt langs het Markermeer, de Oostvaardersplassen en midden door Lelystad.


Foto: Jantje1972

5. Almere

Almere heeft, net als Lelystad, een indrukwekkende, moderne architectuur. De stad ligt aan zowel het Gooimeer, het IJmeer als aan het Markermeer. Dit zorgt ervoor dat je altijd wel een schitterende kust hebt om te fotograferen.


Foto: ReinderTasma

6. Urk

Hoewel er vaak niet al te veel te beleven valt in Urk, is dit pittoreske dorpje enorm gezellig om eens even rond te wandelen. Het dorpje ligt prachtig aan het water en de vuurtoren is een mooi onderwerp om met zonsondergang vast te leggen.


Foto: raymondsmit

7. Schokland

Schokland staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het gebied zit vol met historie, kunst en prachtige natuur en is dan ook zeker de moeite waard om even te bezoeken.


Foto: barthendrix

8. Bataviahaven

De bataviahaven is een haven gelegen in Lelystad. Je kunt er prachtige boten en schepen vinden en met zonsop- of onderdergang is de haven een mooi onderwerp om op de foto te zetten.


Foto: barthendrix

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk dan onderstaande collectie en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

6 interessante locaties voor nachtfotografie

Maak van je foto een schilderij met Topaz Impression