in

8 perfecte Sinterklaascadeaus voor fotografen30 november 2019, 12:07

Sinterklaas is weer in het land, het kerstfeest staat ook alweer voor de deur. Tijd om je verlanglijstje op te stellen en lootjes te trekken. Maar wat zet je erop? En wat geef je een fotograaf als je zijn of haar lootje trekt? Hieronder een aantal ideeën.

Een hippe camerariem

Op http://www.imostrap.com zijn camera draagriemen met verschillende prints te koop. Super leuk om je camera met zo’n hippe cameriem te personaliseren!

Print voor aan de muur

Een foto die door jou, of diegene waaraan je het cadeau geeft, gemaakt is groot aan de muur, dat is natuurlijk fantastisch! Er zijn verschillende websites waar je een foto op bijvoorbeeld hout, aluminium of canvas kan bestellen en vervolgens wordt de afdruk thuis bezorgd.

Een online Zoom Academy fotocursus

Leuk voor op je eigen verlanglijstje of om aan een andere fotograaf cadeau te doen: een online Zoom Academy cursus. Er is inmiddels een groot assortiment beschikbaar met verschillende bundels met een echt boek erbij, zoals de Photoshop of Lightroom bundel.

Een reinigingsset

Een camera reinigingsset mag natuurlijk niet ontbreken. De Caruba Cleaning Set bijvoorbeeld bevat een blaasbalg, microfiber reinigingsdoekje en een lenspen om de lens van je objectief, LCD-scherm en camera stof en vetvrij te houden.

Het Zoom.nl magazine of een fotografieboek

Koop een leuk fotografieboek of -tijdschrift om te geven. Of doe een jaarabonnement op het Zoom.nl magazine cadeau! Koop bijvoorbeeld het laatste nummer en doe er een briefje bij hoeveel nummers hij of zij nog thuis kan verwachten.

De Joby GorillaPod 1K Kit

De Joby GorillaPod 1K Kit bestaat uit de Joby GorillaPod 1K Stand en Joby GorillaPod BallHead 1K. Door zijn flexibiliteit is het statief ideaal voor vloggen, panoramafoto’s, portretopnames en op elke ondergrond stabiel neer te zetten.

Een adapter

Met een adapter kun je een oud objectief op je camera zetten. In het geval van Canon zijn dat FD lenzen. Je kunt met zo’n adapter hele goede lenzen die je op Marktplaats koopt voor een paar tientjes op je digitale camera plaatsen. Heel handig!

Een lensbaby

Wanneer je een lensbaby gebruikt, kun je creatieve bokeh-vormen creëren. Met het Lensbaby Creatiev bokeh objectief bijvoorbeeld kun je bokeh in de vorm van een hart, ster of zonnestraal maken.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Heb je echt twee kaartsloten nodig in je camera?

De voor- en nadelen van een lens-adapter