in

9 fotogenieke fotolocaties in Brabant

9 augustus 2020, 10:27

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de meest fotogenieke locaties in Brabant, een provincie helemaal in het zuiden van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Brabant even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Breda

Breda is een gezellige stad met prachtige oude gebouwen en een bruisend straatleven. De kleine, oude haven, het stadspark en het centrum zijn allemaal mooie plekken om eens lekker los te gaan met je camera. In veel steden vindt je prachtige muren met graffiti, maar Breda heeft er een heel openlucht museum van gemaakt. De Blind Walls Gallery heeft meer dan 80 muurschilderingen, de een nog mooier dan de ander.


Foto: Coo

2. Eindhoven

Eindhoven is een grote, moderne stad. Het is een prachtige stad, waar een hoop te fotograferen valt. Kom tijdens het Glow festival, dat in de winter plaatsvindt, dan is de stad prachtig verlicht en op zijn mooist.


Foto: Bramphotography

3. Loonse en Drunensche Duinen

Nationaal park de Loonse en Drunense duinen is een uniek park op zich. Er is vooral heel veel zand, wat voor een aparte sfeer zorgt, maar ook de bossen zijn prachtig. De Loonse en Drunense duinen is de perfecte locatie voor landschapsfotografen.


Foto: Esmeralda-Holman

4. De Biesbosch

Nationaal park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is een prachtig gebied met veel water en bossen en een hoop wild om te spotten. Zo kun je er de ijsvogel vinden. Waar echter de meeste natuurfotografen voor naar de Biesbosch komen is voor de bever die sinds 1988 weer in de Biesbosch te vinden is.


Foto: rickkierik

5. ‘s-Hertogenbosch

Den Bosch is de hoofdstad van Noord-Brabant. Je kunt in de stad niet alleen de lekkerste Bossche bollen eten, er is ook een hoop te fotograferen. Het oude stadscentrum is schitterend, maar de stad staat ook vooral bekend om de enorme Sint Jan kerk. Het is de langste kerk van Nederland en heel erg indrukwekkend.


Foto: made-by-bas-verhoeven

6. Beekse Bergen

Wildlife fotograferen zonder een enorme stapel geld uit te geven aan een verre safari? Dan is de Beekse Bergen dé dierentuin voor jou. Door middel van de auto safari kom je dichter de dieren dan je ooit bent geweest. Ook te voet kun je de dierentuin goed ontdekken. De verblijven zijn mooi open ingericht, waardoor het makkelijk is om de dieren goed op de foto te zetten.


Foto: Boyensel

7. Markiezenhof

Het Markiezenhof ligt in Bergen op Zoom en wordt een van de mooiste stadpaleizen van Europa genoemd. Er worden regelmatig theater- of dansvoorstellingen gegeven, maar wat vooral schitterend is om te fotograferen is de architectuur van het complex.


Foto: rickvangeel

8. Oude Buisse Heide

De Oude Buisse Heide is een landgoed en natuurgebied in de gemeente Zundert. Het is een prachtig gebied om te wandelen en om wild te spotten. Geniet van de intieme, rustieke sfeer die in het bos en op de heide hangt.


Foto: sheppy

9. Kampina

In de Kampina kom je misschien wat paarden of runderen tegen. Of de grote zilverreiger die in het gebied te vinden is. De Kampina is Brabant zoals het ooit geweest zou moeten zijn. Je vindt hier van alles: natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden. Het is een prachtig gebied en ook dit gebied is weer een geweldige locatie voor landschapsfotografen.


Foto: RobRokven

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk dan onderstaande collectie en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Composities voor landschapsfotografie: regel van derden

Tips: Hoe vind je een model om te fotograferen?