in

9 fotogenieke fotolocaties in Drenthe

5 juli 2020, 10:05

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de pareltjes van Drenthe, een provincie in het noordoosten van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Drenthe even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Dwingeloo

Dit gezellige dorpje is een van de dingen waar Drenthe bekend om staat. Dwingeloo was namelijk een brinkdorp. Een brink was vroeger een veld waar men het vee verzamelde, voordat het naar omliggende gebieden werd geleid. Nu maken horeca vaak gebruik van de brink om hier hun terrassen te plaatsen. Vlak bij Dwingeloo ligt ook een van de drie grote Drentse natuurgebieden: Nationaal Park Dwingelderveld. Hier lopen twee grote schaapskuddes rond als natuurlijke grasmaaiers. Met een beetje geluk kom je een van de kuddes met hun herders tegen, want dat kan voor prachtige plaatjes zorgen.


Foto: ronaldrozema

2. Drents-Friese Wold

Op de Hoge Veluwe na is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Astro-fotografen opgelet, want dit is een van de donkerste stukjes van het vaste land van Nederland er is dus relatief weinig luchtvervuiling en ’s nachts zijn er, op een heldere nacht, een hoop sterren te zien. Ook overdag is het natuurgebied prachtig. Neem bij een bezoekje aan dit gebied dan ook zeker je groothoeklens mee, om een paar prachtige landschapsfoto’s te kunnen maken.


Foto: PeterTulner

3. Drentsche Aa

Een beek van 28 kilometer lang vormt de kern van dit nationale park. De Drentsche Aa mag in dit gebied zijn eigen weg kiezen. De stroom en het landschap wisselen dus voortdurend. Je kunt prachtig wandelen in dit gebied. Dit natuurgebied telt 21 dorpen en gehuchten. Wandel dus bijvoorbeeld van dorp naar dorp.


Foto: HansvanderHoning

4. Hunebedcentrum

Bij het hunebedcentrum vind je het grootste hunebed van Nederland. Het is ruim 22 meter lang en gemaakt met stenen van meer dan 20 000 kilo. Wil je meerdere hunebedden zien? Loop dan de hunebedhighway. Dit is een wandeling die langs 47 van de 54 hunebedden van Nederland komt. Op die manier krijg je ze bijna allemaal te zien!


Foto: A2Jphotography

5. Assen

Assen is de prachtige, sfeervolle hoofdstad van Drenthe. Op sommige plekken lijkt het net alsof de tijd in de stad heeft stilgestaan. De architectuur is prachtig en het straatleven is heerlijk bruisend. Geniet van de sfeervolle binnenhaven of van een van de vele terrasjes. Eén van de meest spectaculaire plekjes van de stad in het TT Circuit Assen. Dit circuit is bij vele auto- en motorliefhebbers een begrip.


Foto: McdeRoon

6. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Deze in 2016 gebouwde dierentuin heeft dieren uit vrijwel alle verschillende werelddelen. Omdat de dierentuin nog relatief nieuw is, zien de verblijven er prachtig uit en geeft de dierentuin je een hele nieuwe beleving. Een bezoek aan de dierentuin is dé kans om je wildlife fotografie mee op te krikken. Zonder veel geld uit te geven aan een verre reis.


Foto: Steef29

7. Orvelte

Orvelte is het oerdorp van Drenthe. Uit een oorkonde uit 1362 blijkt dat het dorp destijds al bestond, destijds werd het Oervelde genoemd. Er is veel te zien en beleven in het eeuwen oude dorp, zo staat er de oudste boerderij van midden-Drenthe.


Foto: ErikEsterFotografie

8. Havezate Mensinge Roden

In Roden licht Landgoed Mensinge. Het landgoed bestaat uit Museum Havezate Mensinge, de voormalige koetsierswoning, het koetshuis en de Mensingebossen. Voornamelijk de bossen zijn echt de moeite waard om te bezoeken en te fotograferen.


Foto: Teunis Haveman

9. Kamp Westerbork

Bij kamp Westerbork denk je misschien niet direct aan de perfecte fotolocatie en het is ook geen locatie waar je puur en alleen voor de foto’s naartoe moet gaan. Hoewel je prachtige foto’s kunt maken van bijvoorbeeld het herdenkingsmonument van het spoor, is het belangrijk dat je rekening houd met wat er op die plek gebeurd is en dat je daar respect voor hebt. Zo kun je mooie foto’s maken en, in je foto’s, respect voor de overledene en nabestaande overbrengen.


Foto: Zoom4Hans

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk dan onderstaande collectie en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Scherpstellen bij dierenportretten: een paar tips

Tips om je favoriete foto te laten afdrukken voor aan de muur