in

9 fotogenieke fotolocaties in Limburg

16 augustus 2020, 10:45

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de meest fotogenieke locaties in Limburg, een provincie helemaal in het zuiden van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Limburg even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

Meer leren over het fotograferen van locaties in Nederland? Volg dan onze cursusbundel Landschap in Nederland.

1. Valkenburg

Valkenburg is populair onder de toeristen en dat is niet zo gek. Er heerst een gezellige, intieme sfeer in de straten van Valkenburg, daarbij is er enorm veel te zien en te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld de mergelgrotten. Dat is misschien niet je eerste keuze om te gaan fotograferen, maar het is echt de moeite waard. In de grotten kun je prachtige foto’s met weinig licht maken, dit geeft een heel interessante sfeer.


Foto: Mfphotography

2. Maastricht

De hoofdstad van de provincie Limburg valt misschien wel onder een van de gezelligste steden van Nederland. De gezellige straatjes en de vrolijke terrassen zorgen voor een fijne sfeer. Ook in Maastricht is genoeg te zien en te fotograferen. Als je van straatfotografie houd is dit dé stad om op pad te gaan, maar ook voor architectuur kun je hier op pad. Verder zijn plekken en gebouwen als het Vrijthof, de Oude Stadspoort, de Sint Servaasbrug en de Basiliek van Sint Servaas mooi om te fotograferen.


Foto: [url= https://kidji.zoom.nl/fotos/index.html]kidji[/img]

3. Mondo Verde

Dit 25 hectare grote themapark ligt nabij Landgraaf en is een heerlijke plek om eens los te gaan met je camera. De 15 internationale tuinen zijn naar land of werelddeel ingericht met onder andere beelden, watervallen en soms ook dieren. Je kunt er planten uit verschillende werelddelen vinden en voor kinderen zijn er speciale plekken ingericht, zodat ze helemaal op kunnen gaan in de verschillende werelden.


Foto: Nickweijsters

4. Schutterspark

Het Schutterspark in Brunssum is het oudste volkspark van Nederland en bestaat grotendeels uit wandel en fietsroutes. Je kunt er daardoor heerlijk ronddwalen en genieten van de natuur en de omgeving.


Foto: JvandeGazelle

5. Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is de grootste burcht gelegen tussen de Maas en de Rijn en is een van de grootste kastelen van Nederland. Het kasteel is enorm goed onderhouden, wat het aantrekkelijk maakt om te fotograferen. Meer kastelen zien? Dan zijn het kasteel van Arcen en zijn tuinen ook zeker de moeite waard. Breng ook eens een bezoekje aan kasteel Wijlre, kasteel Wijnandsrade en park kasteel Amstenrade.


Foto: MauriceMeerten

6. Nationaal Park de Meinweg

Nationaal park De Meinweg heeft een uniek terrassenlandschap en dat kan voor prachtige beelden zorgen. Je kunt vogels, zwijnen, adders en herten spotten als je door de bossen, velden en heide wandelt. Perfect voor de wildlife fotografen dus.


Foto: jhekkie

7. De Maasvallei

Rivierpark de Maasvallei ligt tussen Maastricht en Thorn en heeft een unieke flora en fauna. Het park ligt deels in België en deels in Nederland. Je kunt prachtig wandelen langs de dijken en uiterwaarden en voor landschapsfotografen is dit dan ook ’the place to be’ in Limburg.


Foto: paulcelus

8. Nationaal Park de Grote Peel

Nationaal park de Groote Peel was vroeger een hoogveengebied waar turf werd gestoken. Tegenwoordig is het een prachtig natuurgebied en een walhalla voor vogelaars. Er zijn namelijk een hele hoop soorten vogels te vinden, neem je telelens dus maar mee bij een bezoek aan dit natuurpark.


Foto: kevinzeelen

9. Leudal

In het Leudal kun je langs typische beekdalen wandelen of door bossen met hazelaar, berk en wilg. Het water heeft de beekdalen op sommige plekken zo diep uitgesleten dat ze soms op ravijnen lijken. In het voorjaar groeien er langs de oevers bosanemonen, dalkruid en lelietjes-van-dalen dus ook voor de macrofotografen onder ons is dit een heerlijke plek om te fotograferen.


Foto: RobMenting

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk onderstaande collectie en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegt!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Oproep: wat is jouw mooiste noorderlichtfoto?

Photoshop – Zo verwijder je snel de achtergrond in je foto’s!