in

9 fotogenieke fotolocaties in Utrecht

30 augustus 2020, 10:25

In deze serie geven we je negen mooie fotolocaties in een van de Nederlandse provincies. Dit keer bespreken we de meest fotogenieke locaties in Utrecht, een provincie in het midden van Nederland.

In de tekst hieronder hebben we alle 9 fotolocaties voor het fotograferen van Overijssel even voor je uitgeschreven. Wil je precies weten waar je de locaties kunt vinden? Check dan het kaartje onderaan het artikel.

1. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en heeft een prachtige architectuur en indrukwekkende tuinen. Ook voor drone fotografie is dit kasteel een geweldige optie, het bovenaanzicht is namelijk prachtig. Zorg er dan wel voor dat je de juiste licenties hebt, je mag namelijk bij lange na niet overal zomaar vliegen met een drone in Nederland. Om het imposante kasteel ligt een schitterend park, waar ook natuur- en landschapsfotografen hun hart op kunnen halen.


Foto: droneflybennie

2. Utrecht

Utrecht is de hoofdstad van deze gelijknamige provincie en zit vol met prachtige architectuur. Zet bijvoorbeeld de Dom op de foto, of maak juist een foto van het uitzicht vanaf de top van de Dom. Utrecht heeft ook een hoop grachten, die voor een idyllische aanblik zorgen.


Foto: [url=https://rvvelde.zoom.nl/fotos/index.html]rvvelde[/img]

3. Monument Pyramide van Austerlitz

Deze piramide is een interessant bouwwerk in de bossen van Zeist. De piramide werd gebouwd door de soldaten van Napoleon. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht. Ook de piramide heeft een prachtig aanzicht van boven. Zorg er dan wel voor dat je de juiste licenties hebt, je mag namelijk bij lange na niet overal zomaar vliegen met een drone in Nederland.


Foto: into-the-wild

4. Utrechtse Heuvelrug

Eigenlijk is de provincie Utrecht heel erg plat, op dit ene stukje natuur na. De provincie wordt namelijk in tweeën gesplitst door de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een gebied met, de naam zegt het al, een hoop heuvels. Je kunt hier prachtig wandelen en dit is een geweldige plek voor de landschapsfotografen onder ons.


Foto: Eekib

5. Blauwe Kamer

Dit natuurgebied langs de Rijn is bijzonder omdat de rivier hier zijn eigen weg mag kiezen. De oevers overstromen dan ook regelmatig en dit zorgt voor een bijzondere biotoop.


Foto: sanderpeters

6. Amesfoort

Amersfoort is een prachtige stad waar veel te zien en te doen is. De koppelpoort is beroemd en enorm vaak op de foto gezet, maar ook de rest van Amersfoort is schitterend en zeker de moeite van het bezoeken waard.


Foto: Nikond750

7. Oudewater

Oudewater is een gezellig historisch stadje, waar je uren kunt rondlopen met je camera zonde je te vervelen. Er zijn knusse oude steegjes en idyllische grachtjes om op de foto te zetten. In steden als deze is het de kunst om de sfeer van de locatie vast te leggen.


Foto: fotowes

8. Slot Zeist

Zowel de oprijlaan, als de tuinen, als het kasteel zelf zijn een lust voor het oog. De welvaart van de gouden eeuw is duidelijk te zien aan de in stijl ingerichte kamers.


Foto: db-fotografie

Spakenburg

Spakenburg was vroeger een van de belangrijkste vissersdorpjes van Nederland. Ondanks dat de visserij er inmiddels sterk is afgenomen, liggen de vissersboten er nog net zo bij als in de hoogtijdagen. Dit zorgt voor schitterende, sfeervolle beelden.


Foto: MikevKleef

De locaties op een kaartje

Hieronder hebben we alle bovengenoemde locaties nog even voor je op een kaartje gezet, zo weet je zeker dat je de goede kant op gaat. Klik op de rode cameraatjes om de locaties te vergroten.

Inspiratie nodig?

Heb je nog wat inspiratie nodig voordat je op pad gaat? Bekijk dat de collectie Verbluffend Utrecht en zie hoe je deze provincie op zijn best vastlegd!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

RUIS VERWIJDEREN uit je foto’s | Lightroom Quick Tip

Fotodokter: foto’s samenvoegen