in

9 tips voor fotogenieke locaties in Nederland


20 april 2018, 11:40

Er zijn genoeg plekken in Nederland waar je prachtige foto’s kunt maken. Wil je weten waar dat kan? Wij geven je 9 tips met de meest fotogenieke locaties door heel Nederland!

1. Laaxum, Friesland

In het westen van Gaasterland aan het IJsselmeer ligt het kleine plaatsje Laaxum. Laaxum staat bekend als het kleinste vissersdorpje van Europa. Er staan namelijk maar elf huizen en één boerderij. Het aanwezige recreatieterrein is inmiddels een bescheiden attractie voor toeristen die het plaatsje bezoeken.


Sandrakorb

2. Kiekkaaste, Groningen

Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland. Bonte strandlopers en andere vogels zijn er goed te fotograferen! Je bereikt de plek met de auto en het is ongeveer drie kwartier vanaf het centrum van Groningen. Ook is het huisje zelf ook zeker als onderwerp van je fotografie te gebruiken!


Hns90

3. Reitdiep haven, Groningen

Met bus 11 vanaf het centrum van Groningen bereik je na twintig minuten Reitdiep. Dit is een jachthaven met kleurrijke Scandinavische woningen aan het water. Een plek voor prachtige beelden, zowel overdag als ’s nachts!


Renate-

4. Paard van Marken, Noord-Holland

Het paard van Marken is de vuurtoren van het schiereiland Marken. In de winter heeft de fotogenieke vuurtoren vaak last van kruiend ijs. Maar voor fotografen is dit een mooie gelegenheid om hier een bijzondere foto van te maken!


John9999

5. Kop van Zuid, Zuid-Holland

De Kop van Zuid is een populaire plek om te fotograferen. Vooral ’s avonds zorgt het voor een prachtig uitzicht op de stad, mede doordat hier de hoogste wolkenkrabber van de Benelux staat, de Maastoren! Ideaal voor stads- en architectuurfotografen!


Peacefull

6. Kinderdijk, Zuid-Holland

Niet te vergeten is er natuurlijk Kinderdijk in Zuid-Holland. Het dorp heeft zelfs internationale bekendheid gekregen door de 19 molens die er te vinden zijn. De molens zelf staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zijn dus ook een gewilde plek voor toeristen.


lcutolo

7. De Pier, Zuid-Holland

Heb je zin om lekker uit te waaien of te zonnen op het strand? De Pier in Scheveningen is hier geschikt voor. Ook kun je overdag en in het donker prachtige foto’s maken van de Pier.


Gkossieris

8. Delfshaven, Zuid-Holland

Veel toeristen (en fotografen) gaan voor de grachten van Nederland naar onze hoofdstad, maar ook in Rotterdam zijn deze prachtige grachten te vinden. In de stadswijk Delfshaven staan veel historische grachtenpanden en arbeiderswoningen die een fotogenieke plek opleveren.


lya-eos450d

9. Hatertse Vennen, Gelderland

Ben je een natuurfotograaf? Dan moet je beslist naar de Hatertse Vennen in Gelderland. Dit gebied is rijk aan verschillende soorten planten en dieren. Er groeien planten zoals: melkeppe en veenpluis.
Voor de macrofotografie-liefhebbers zijn er vanaf april zijn er verschillende soorten libellen te vinden.
Veel vogels broeden in dit gebied en in vooral in de zomer zijn er veel paddenstoelen te vinden.


Andersonc

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Expertuitdaging: Voorjaarsbloeiers

Review: Fujifilm X-H1