in

Adobe introduceert Firefly generatieve AI

Adobe heeft Firefly, een nieuwe suite van generatieve AI-creatietools, beschikbaar gesteld voor alle Creative Cloud-gebruikers. Deze set van tools omvat functies zoals ‘Text to Image’, ‘Generative Fill’ en ‘Text Effects’. Firefly is beschikbaar als een standalone webtoepassing en is ook geïntegreerd in diverse Adobe-softwaretoepassingen, zoals Photoshop, Illustrator, Adobe Express en Adobe GenStudio voor zakelijke klanten.

Eerder hadden gebruikers van Creative Cloud al de mogelijkheid om de ‘Generative Fill’-functie van Firefly te testen via een gratis bètaversie van Photoshop. Nu Firefly volledig is gelanceerd, krijgen verschillende Creative Cloud-applicaties nieuwe AI-gebaseerde functies. 

Met functies zoals ‘Text to Image’ kunnen fotografen snel concepten visualiseren, waardoor het brainstormen voor shoots of campagnes soepeler verloopt. ‘Generative Fill’, eerder getest door een selecte groep via een gratis bètaversie van Photoshop, stelt fotografen in staat om delen van een foto op intelligente wijze in te vullen of uit te breiden. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor het corrigeren van beelden of het creëren van unieke composities.

Als aanvulling op de integratie in desktopsoftware biedt Adobe een standalone Firefly webtoepassing. Hoewel het gebruik van de Adobe Firefly webtoepassing in eerste instantie kosteloos is, zal er vanaf 1 november 2023 een ‘generative credit’-systeem worden geïntroduceerd. Dit systeem biedt fotografen een maandelijkse hoeveelheid credits voor het genereren van content. Voor degenen die intensiever gebruik willen maken van Firefly’s mogelijkheden, biedt Adobe extra credits en voordelen zoals toegang tot Adobe Stock zonder watermerken.


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Filters: alles wat je wilde weten over glas voor glas

Herten fotograferen tijdens de bronst doe je zo!