in

Agenda: Leuke festivals om te fotograferen deze zomer!18 juli 2018, 08:51

Helemaal into festivalfotografie? Het is een duur grapje om veel te moeten betalen voor festivaltickets. Daarom hebben we leuke gratis festivals voor je op een rijtje gezet!

Kaartjes voor festivals kunnen nogal duur zijn en al helemaal als je er een paar wilt meepakken deze zomer! Er zijn gelukkig ook talloze gratis festivals waar je heen kunt om te fotograferen!

Nijmeegse Vierdaagse
Op dit moment al bezig is de Nijmeegse Vierdaagse! Dit jaar is het de 49ste editie en dit grote feest loopt tot en met 20 juli in het centrum van Nijmegen. Zeven dagen lang kan iedere doelgroep zich vermaken in Nijmegen met muziek, theater, voorstellingen en eten en drinken! Het is altijd druk en een groot feest, dus als je nog tijd hebt, een bezoekje waard!

Familiefestival Art Carnivale 2018
In Steendam wordt voor de 10e keer het familiefestival Art Carnivale georganiseerd van 20 tot en met 22 juli. Er is veel kunst, muziek, theater te vinden. Ook voor kinderen worden er veel activiteiten georganiseerd, er zijn vaartochten en er is een creatieve markt. Een leuk evenement om met de hele familie (en de camera) te bezoeken!

DeanXphotography

Rock ‘N Roll Meeting
Gek van Rock & Roll? Bezoek het gratis festival Rock ‘N Roll Meeting in Eindhoven op zaterdag 21 juli! Je vindt er naast rockmuziek ook klassieke auto’s, vinyl-stands, eten en drinken en je kunt er zelfs naar de kapper voor een Fifties Haircut! Genoeg moois te fotograferen ook dus!

Holy Pink Tilburg
Op de Roze Maandag op 23 juli wordt de liefde gevierd in Tilburg op het festival Holy Pink! Op deze dag laat Tilburg zien dat ‘de liefde universeel is en iedereen vrij is om te zijn wie hij of zij wilt zijn’. Een prachtige instelling en dus een bezoekje waard!

Pdreuning

Waterpop 2018
Al 40 jaar vindt Waterpop plaats in Wateringen en is gratis toegankelijk! Op zaterdag 28 juli kun je dit festival bezoeken in het Hofpark. Op podia laat nieuw talent van zich horen en staan grote namen te doen waar ze goed in zijn. Waterpop is een duurzaam festival en zet zich ook in voor het milieu!

Hier lees je hoe je thuiskomt met de mooiste festivalfoto’s!

Robinlooy

Groot Verlof
In Leuven, België is het anderhalve maand lang feest met het zomerprogramma van het Groot Verlof. Van 13 juli tot en met 28 augustus kun je genieten van muziek, eten en evenementen in de openlucht!

Absolutely Free Festival 2018
Nog een leuk festival in Belgie is het Absolutely Free Festival in Genk! Op vrijdag kun je los op de dansvloer en op zaterdag is het genieten van gitaren! Het festival is niet geheel gratis: je komt binnen door het inleveren van 3 gebruikte batterijen of met 3 euro ten voordele van het Absolutely Free Forest! Alles voor het goede doel dus. Het festival is te bezoeken op 3 en 4 augustus.

Justinnederkoorn

Kannen & Kruiken Amersfoort
Kannen en Kruiken is een bierfestival wat door heel Nederland reist deze zomer. Van 9 tot en met 12 augustus is het gevestigd in Amersfoort, dus mooi centraal! Naast het kopen van je eerste glas is de toegang gratis en kun je genieten van de beste bierbrouwers, livemuziek en heerlijk eten uit mobiele keukens. In september is het festival nog te bezoeken in Maastricht!

Meerpaaldagen 2018
De Meerpaaldagen in Dronten zijn van 9 tot en met 11 augustus! Artiesten zoals Waylon en Brace zijn te bezichtigen, maar ook minder bekende artiesten vieren feest! Geschikt voor concert/festival fotografie dus!

WesleyvanBree

Zomerparkfeest 2018
Het Zomerparkfeest is een vierdaags cultuurfestival in Venlo. Het Julianapark zal gratis toegankelijk zijn en er valt te genieten van ieder muziekgenre. Naast muziek zijn er talloze voorstellingen en activiteiten op het gebied van dans, mode, film, literatuur, wetenschap en beeldende kunst. Een liefhebber voor kunst en cultuur? Dan moet je zeker naar Venlo afreizen op 9 tot en met 12 augustus! Genoeg te fotograferen ook dus!


Fonsmm

Jazz Festival Delft
Ook het Jazz Festival in Delft vindt dit jaar weer plaats en het is alweer de 34ste editie. Op de grote pleinen in Delft vinden veel optredens plaats met uiteraard het genre Jazz. Het evenement is te bezoeken van 23 tot en met 26 augustus en is gratis toegankelijk! Heel wat saxofoons en artiesten te fotograferen dus!

Culemborg Blues 2018
Geen Jazz, maar Blues-fan? Dan is er ook een gratis festival in Culemborg! Op 24 en 25 augustus treden veel artiesten op in de stad op buitenpodia.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

WINNEN: Masterclass voor Zoom Academy-deelnemers

Clichés bij landschapsfotografie