in

App Stellar: verhalen vertellen met foto’s en video’s5 april 2015, 10:53

Instagram en Facebook zijn bekende social media apps om je foto’s te delen met de wereld. Maar er zijn ook hele leuke andere foto apps op de markt. Steller bijvoorbeeld: een visual storytelling app. Janou Zoet bespreekt deze app.

Vorig jaar is Steller door Apple uitgeroepen tot een van de beste apps van 2014. En niet zonder reden: wat een leuke foto- en video app!

De makers van Steller openen hun website met de tekst ‘iedereen heeft een verhaal te vertellen, vertel die van jou met foto’s en video’s’. En dat is waar de app vooral om draait: verhalen vertellen en delen met je Steller vrienden en andere social media. Lees hier nog meer onmisbare fotografie-apps.

Het andere Instagram

Waar je op Instagram maar een foto tegelijk kan posten, kun je met Steller helemaal los gaan. Met deze app maak je namelijk digitale boekjes! En niet alleen met foto’s en tekst, maar ook met video. Je kiest zelf de layout, plaatst je foto’s en video’s en vertelt jouw verhaal aan de wereld. Stel je maar voor: een boekje over je favoriete vakantie, het dagje uit met de familie of van die mooie wandeling tijdens een mistige ochtend. Laat je creativiteit de vrije loop en vertel jouw verhaal aan de wereld.

Steller is niet alleen een design app, het is ook een sociaal platform. Je maakt er vrienden en kan andermans Stellers bekijken, liken en van commentaar voorzien. En dat niet alleen, want je creaties zijn ook eenvoudig te delen op andere social media als Facebook.

Mocht je denken dat het ingewikkeld is om zo’n boekje te maken, dan kan ik je blij maken: het is echt reuze simpel. De app is eenvoudig opgezet en het gebruik spreekt allemaal voor zich. In een paar minuten heb jij je eigen boekje gepubliceerd.

Steller is ook te bekijken op je computer, maar komt het beste tot zijn recht op je telefoon. Je kan er doorheen bladeren (flippen), net als een e-book. Ontzettende leuke app om mee te spelen en ook erg inspirerend. Want wat zijn er een hoop goeie en creatieve fotografen op Steller te vinden! Je vind er de mooiste verhalen. Weer een hele andere manier van fotografie/video en social media dan bijvoorbeeld Instagram en 500px.

Hoe werkt het?

Download de app op je iPhone en maak een account aan (je kan ook alleen rondkijken als gast, maar het is natuurlijk leuker om zelf ook met de app aan de slag te gaan). En dan kan je meteen beginnen. Met het plusje onderin creëer je een nieuw boekje. Je kiest je eerste pagina en layout, daarna is het een kwestie van pagina’s toevoegen. Zoveel als je wil. Die layout is tussentijds nog aan te passen, zelfs als je boekje al gepubliceerd is. Er is net een grote update uitgegeven met een aantal handige nieuwe functies. Zo kun je nu meerdere foto’s tegelijk uploaden.

Als je klaar bent, sla je je Steller op. En dat kan in collecties, hartstikke handig. Die collecties maak je zelf aan, dus bijvoorbeeld eentje voor je vakanties, of voor al je zwart-wit Stellers. Daarmee zijn je creaties makkelijk te ordenen en terug te vinden.

Ben je nog niet klaar met je Steller? Geen probleem, want je kan ze ook als draft opslaan om later weer mee verder te gaan.

Op ontdekkingstocht

Net als bijvoorbeeld Instagram, wel je in Steller met hashtags. Je plaatst ze makkelijk als comment bij je geposte Steller. Als je in je comments een hashtag tikt, zie je meteen of die tag al bestaat en hoeveel andere verhalen er al mee gepubliceerd zijn.

Als je op het sterretje onderin tikt, kom je in de pagina ‘explore’. Daar vind je allerlei categorieën en bijbehorende hashtags. De #storyoftheday bijvoorbeeld, #creative of #foodanddrink. Het is een kwestie van rondneuzen en kijken welke hashtags passen bij jouw verhaal.

Steller roept zelf wekelijks een thema uit onder een bepaalde hashtag. #Stellerlines bijvoorbeeld, waarbij je het thema lijnen moest gebruiken. Leuk om aan mee te doen en je krijgt er ook weer wat nieuwe volgers door.

Vertel jouw verhaal

Steller is dus een leuke nieuwe manier van foto’s, video’s en teksten delen met je social media vrienden. Wil je meer info? Bekijk dan ook dit filmpje over Steller op Vimeo.

Steller is tot nu toe alleen verkrijgbaar voor iPhone, iPod touch en iPad en is te downloaden in de AppStore.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Video: Lightroom Ontwikkelen: Ogen opvallender maken

Gebruikersreview: Canon EOS 7D Mark II