in

Benro Filters: Glazen insteeksystemen


21 april 2016, 13:36

Statievenbouwer Benro presenteert nu ook filters. En dan niet van die simpele UV-beschermingsfiltertjes in kleine maten, maar hoogwaardige glazen insteekfilters en schroeffilters in professionele maten.

De filters van Benro zijn al enkele jaren leverbaar in Azië en worden nu ook in Europa geïntroduceerd, om te beginnen in de Benelux. Het assortiment bestaat uit schroeffilters van 37 tm 105mm, waaronder UV-, polarisatie- en ND-filters, en uit vier insteeksystemen met grijsverloop-, polarisatie- en ND-filters, waaronder big stoppers. Dankzij de unieke filterhouders is het mogelijk om de polafilters van achter te bedienen, wat het bedieningsgemak uiteraard ten goede komt. Ook kun je filters stacken, om bijvoorbeeld een pola met een grijsfilter te combineren.

Vier insteeksystemen

De vier insteeksystemen bestaan uit een 75mm filterset, een 100mm-systeem, een 150mm systeem en een 170mm systeem. De 100mm filters geven geen vignettering op 16mm. De 150- en de 170-serie zijn speciaal bedoeld voor extreme groothoeken zonder filterdraad. De aluminium filterhouder wordt hier middels een klemring bevestigd. Alle filters zijn gemaakt van hoogwaardig optisch glas en de rechthoekige filters zijn van Duits Schott-glas. De filters zijn ultra-vlak gepolijst en hebben een speciale coating voor minimale weerspiegeling en verminderde chromatische aberratie. Bovendien voorkomt de coating dat vuil aan het filter hecht. De grijsfilters hebben een minimale kleurzweem die zeer eenvoudig te corrigeren is.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Benro filters zijn niet goedkoop, wat logisch is gezien de kwaliteit
glas. Een 75mm filterhouder kost €119,95 en de insteekfilters voor deze maat zijn er vanaf €94,95. De 100mm serie begint op € 149,95, maar Benro levert hier ook complete kits vanaf € 239,00 inclusief filterhouder. De 150 en 170mm filters en filterhouders zitten in de professionele prijsklassen. De schroeffilters zijn iets vriendelijker geprijsd, afhankelijk van maat en type.
www.benro.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Gebruikersreview Nikon Coolpix AW130

Maak van je foto een collodium in Photoshop