in

Cameragadget: Palette Gear27 februari 2018, 15:00

Nauwkeurig werken in Lightroom of Photoshop is een vereiste om je beeld perfect na te bewerken. En we weten allemaal wat je van dit soort repeterende handelingen kunt oplopen. Juist, rsi. Om die reden, maar ook omdat het nog eens veel intuïtiever werkt, is er de Palette Gear.


De Palette Gear geeft je op drie verschillende manieren de mogelijkheid je muis links danwel rechts te laten liggen en bepaalde handelingen uit te voeren met een druk-, draai-, of schuifbeweging. Zo kun je bijvoorbeeld voor de drukknop de actie ‘voor/navertoning’ kiezen, voor de draaiknop ‘grootte van het penseel aanpassen’ en voor de schuifknop ‘belichting aanpassen’. Het fijne hiervan is dat je tijdens het aanpassen gewoon naar de foto kunt kijken zonder dat je hoeft te letten op het pijltje van je muis. De draaiknop kun je overigens ook nog indrukken voor het resetten van deze handeling.
Het systeem bestaat uit een basisblokje dat je verbindt met je computer (Mac of Windows). Dit blokje toont op een klein lcd-scherm met welke software je op dat moment werkt. Aan dit basisblok kun je de andere handelingsblokken vastmaken. Dit gaat zeer eenvoudig, omdat het magnetisch werkt. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor breekbare usb-stekkertjes. Het materiaal van de blokje is een combinatie van hard kunststof en aluminium en voelt erg degelijk aan. Je kunt de blokjes vrij plaatsen en dus zelf een indeling bepalen die je fijn vindt.

Kleuren

Zodra je een nieuw blok vastklikt, gaat de lcd-verlichting branden en zie je het blok direct in de software verschijnen. Het mooie is dat de gekozen indeling ook zo verschijnt in de software. Dat maakt het toewijzen van de acties achter de knoppen wel zo inzichtelijk. In de software kun je naast de handeling ook nog de kleur van het lcd-licht op de knop instellen. Zo kun je er een echt circus van maken of voor jezelf een bepaalde groepering van handelingen bedenken en hier een kleur aan toewijzen.
Naast fotobewerkingssoftware is de Palette ook bruikbaar bij andere pakketten van Adobe, zoals Premiere, After Effects en Illustrator, maar ook voor Finalcut Pro en zelfs voor Spotify biedt de software mogelijkheden.
De Palette is verkrijgbaar in drie kits:
Starter Kit (€ 249,-): 1 schuifknop, 1 draaiknop en 2 drukknoppen.
Expert Kit (€ 369,-): 2 schuifknoppen, 3 draaiknoppen 2 drukknoppen.
Professional Kit (€ 619,-): 4 schuifknoppen, 6 draaiknoppen en 4 drukknoppen.
Heb je een van de kits in huis, dan kun je daarna nog zoveel losse blokjes bijkopen als je nodig hebt. Voor een extra schuif- of draaiknop betaal je € 64,95 en voor een extra drukknop € 39,95.

Meer informatie

Website: www.palettegear.com
Verkrijgbaar bij: Diverse (online) camerawinkels

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Cameragadget: MagMod kit

Fotografeer de mooiste winterportretten