in

Camera’s voor kinderen om kennis te maken met fotografie

Worden jouw (klein)kinderen al aanstoken door jouw enthousiasme over fotografie? Misschien zou je ze graag mee op pad nemen en op een leuke manier kennis laten maken met fotografie. In dit artikel lees je met welke fotocamera’s kinderen kunnen beginnen!

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

Waar moet je op letten bij een kindercamera?

Een kindercamera ziet er eigenlijk altijd wel aantrekkelijk uit met vrolijke kleuren en grote knoppen. Doordat ze zo makkelijk in gebruik zijn kunnen kinderen er vaak al goed mee omgaan. Je hoeft van deze camera’s geen hele hoge kwaliteit te verwachten. De camera zit vaak in een behuizing waardoor ze tegen een stootje kunnen. Er zit veel verschil in kindercamera’s: in prijs, maar ook in mogelijkheden. De verschillen zitten vooral in schokbestendigheid, effecten voor foto’s, videomogelijkheden en het spelen van spelletjes. Let bij de aanschaf van een kindercamera daarom vooral op deze mogelijkheden. Wil je dat de camera alleen leuk in gebruik is, of wil je dat de camera uitdagend blijft en er veel mee te leren valt? Hieronder staan vijf voorbeelden van kindercamera’s die goed zijn voor kinderen.

Vtech Kidizoom Duo 5.0

De Kidizoom Duo 5.0 is voor kinderen van 3-12 jaar oud. Het is een camera waar kinderen veel meer mee kunnen dan alleen een fotootje maken. De Kidizoom Duo 5.0 heeft voor en achter een ingebouwde camera waarmee je dus ook selfies kunt maken. Foto’s en video’s kunnen kinderen zelf bewerken met effecten. Verder zit er op de camera vijf stemvervormers en kun je er muziek op luisteren. De camera beschikt over 5 megapixel en 4x digitale zoom. Dit zoom effect is leuk voor kinderen om mee te ontdekken. De camera heeft een stevig design en kan dus tegen een stootje. De Duo 5.0 wordt geleverd inclusief koptelefoon en een polsbandje. Er zit nog geen beschermhoes bij deze camera, wat nog wel handig is om aan te schaffen zodat hij lang mee kan gaan.
Prijs april: €59,99

Vtech Kidizoom Action Cam 180

De Kidizoom Action Cam 180 is een compacte, multifunctionele camera voor kinderen van 5-12 jaar. Je kunt foto’s en video’s maken met verschillende bewerkingen en effecten. De cameralens is 180 graden draaibaar om selfies te kunnen maken. De Action Cam beschikt over spelletjes en je kunt er stop motion filmpjes mee maken. De behuizing is waterdicht en te bevestigen aan andere apparaten of dingen zoals je fiets. Zo kunnen kinderen filmpjes maken terwijl ze op avontuur zijn.
Prijs april: €46,99

VTech Kidizoom Flix- Robotcamera

Deze robotcamera is voor kinderen van 5-12 jaar. De camera is draaibaar, waardoor het makkelijk is voor kinderen om video’s en selfies te maken. Flix herkent zelfs het gezicht van je kind en maakt dan grappige geluidjes wanneer je tegen hem praat. Flix is dus meer dan een camera: je kunt hem ‘eten’ geven en spellen mee spelen. Ook als camera zitten er genoeg mogelijkheden op: foto’s kun je bewerken met leuke filters en hij beschikt over stemopname met vervormingseffecten. Flix is in 2017 de winnaar geworden van het Speelgoed van het Jaar in Nederland en België.
Prijs april: €59,99

Nikon Coolpix W100

De Coolpix W100 kan net wat meer dan de kindercamera’s hierboven. Het is een mooi instapmodel compact camera speciaal voor kinderen. Met zijn enorm stevige en waterdichte design kan de camera wel 10 meter onderwater. De bediening is heel gemakkelijk en er is een speciaal menu voor kinderen. De camera maakt relatief goede foto’s en video’s met zijn 13,2 megapixel en 3x optische zoom. De foto’s zijn vervolgens makkelijk over te zetten zijn naar een telefoon of tablet.
Prijs april: €129,-

Fujifilm Instax Mini 8 – MINIONS

Deze instant camera is voor de echte Minion-fans. De lensdop is het oog van de Minion en de blauwe broek laat de camera staan. Deze Instax Mini 8 is geen typische kindercamera, maar is ook leuk voor volwassenen. Na het maken van een foto komen er direct kleine prints uit de camera wat makkelijk in gebruik is. Tip: de Instax Mini heeft een nieuwer model: de Instax Mini 9! Deze camera is er niet in Minion uitvoering, maar wel de moeite waard om naar te kijken!
Prijs april: €69,-

Uiteraard zijn er veel meer kindercamera’s op de markt. In dit artikel wordt een beeld geschetst van aan wat voor soort camera’s je kunt denken. Ga na wat voor specificaties voor jouw (klein)kind leuk zijn en kies op basis daarvan de beste camera uit!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Expertuitdaging: Kleurrijke Bokeh

Lightpainting – Zoom Academy Live | Schrijf je nu gratis in!