in

Canon kondigt EOS R3 aan

De EOS R3 is gericht op professionele sport- en nieuwsfotografen en heeft alle kenmerken die bekend zijn van Canon’s professionele spiegelreflexen, zo meldt Canon. De EOS R3 heeft een nieuwe, door Canon ontwikkelde stacked BSI CMOS-sensor, een DIGIC X-beeldprocessor, opnamesnelheden tot 30 bps met AF/AE tracking, oog-, hoofd- en lichaamsherkenning en een geheel nieuwe autofocus Eye Control Function. 

De EOS R3 maakt het nauwkeurig volgen en scherpstellen op snelle onderwerpen tijdens actiemomenten mogelijk dankzij eem nieuwe generatie Dual Pixel CMOS AF. Die kan hoofden en lichamen van sporters en andere snel bewegende onderwerpen volgen. Bovendien zal de EOS R3

een verbeterde eye-focus technologie aan boord hebben die voor het eerst beschikbaar was in de aloude analoge Canon EOS 5 uit de jaren ’90. De EOS R3 is daarmee de eerste digitale EOS-camera die Eye Control Function biedt waarmee gebruikers eenvoudig met hun oog via de zoeker het AF-punt kiezen en verplaatsen. 

De inspiratie voor de body van ligt bij de EOS-1D serie. Je kunt volgens Canon dezelfde duurzaamheid en stof- en waterbestendigheid verwachten en ook heeft de EOS R3 een geïntegreerde handgreep voor verticale opnamen. Bovendien zal de EOS R3 volledig compatibel zijn met Canon’s Mobile File Transfer smartphone-app. Die biedt nieuwe manieren om onderweg beeldmateriaal over te dragen en de workflow te versnellen via mobiele netwerkdiensten, zonder dat bekabelde LAN-apparatuur nodig is. 

Canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Drie nieuwe Canon RF-objectieven – Zoom.nl

Tips om te fotograferen met een open diafragma en veel (zon)licht