in

Canon PowerShot G3X: Superzoom, supersensor


20 juni 2015, 20:32

Hij is er, de Canon PowerShot G3X. Dit is niet de opvolger van de G1X maar een compleet nieuwe camera met een grote sensor en een enorm zoombereik. Canon positioneert de G3X tussen de PowerShot G1X en de PowerShot G7X.

Canon heeft voor de PowerShot G3X een 24-600mm(!) f/2.8-5.6 superzoom objectief gekoppeld aan dezelfde 1-inch cmos beeldsensor met 20,2 megapixels die ook in de Canon Powershot G7X zit. Ingebouwde optische en digitale beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je zelfs op 600mm de camera nog kunt gebruiken zonder dat je beeld alle kanten uit zwiept. Het contrastdetectie autofocussysteem heeft 31 scherpstelpunten. Een touchscreen achterop maakt de bediening daarvan gemakkelijk.

Ergonomische bediening

De camera heeft alleen dat touchscreen en geen zoeker. Wel kun je de los leverbare Canon EVF-DC1 zoeker gebruiken die ook op de EOS M3 past. Canon heeft ruim aandacht besteed aan een ergonomische bediening, die net als de overige camera’s in de G-X lijn bestaat uit stevige draaiknoppen voor de primaire instellingen. De zoom bedien je, anders dan je zou verwachten gezien de geribbelde ring om het objectief, met een knopje rondom de ontspanknop, die bovenop een lekker grote handgreep zit.

Filmers primaire doelgroep

Filmers lijken de primaire doelgroep te zijn als je de reclame op de Canon website bekijkt. Daar zie je namelijk een filmmaker aan het werk, maar verder komt er nergens een fotograaf voor in het verhaal. De PowerShot G3X kan full HD-video’s opnemen met 60,50,30,25 en24 fps, maar er is geen 4K-functie aanwezig. Indien gewenst kunnen een losse microfoon en koptelefoon bevestigd worden. Ook is er plaats voor een hdmi-kabel om op een groot beeldscherm live mee te kunnen kijken.

Prijzen en beschikbaarheid

De neiuwe Canon G3X is leverbaar vanaf midden juli en heeft en adviesprijs van € 949,-. Dat is een redelijke berg geld, maar je krijgt er een spatwaterdichte en robuuste alleskunner voor. En ten opzichte van andere hoogwaardige superzoomcamera’s is de prijs helemaal niet zo gek.
www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Photoshop portretbewerking

Horrorfotografie