in

Canon RF 14-35mm F4L IS USM

Canon heeft de RF 14-35mm F4L IS USM gepresenteerd. Deze zoom heeft de grootste beeldhoek van alle RF-objectieven tot nu toe en vult de RF-range van f/4-objectieven verder aan.

De compacte, lichtgewicht groothoekzoom van slechts 540 gram sluit keurig aan op de reeds bestaande RF 24-105mm F4L IS USM en RF 70-200mm F4L IS USM. Hierdoor is nu een allround brandpuntsbereik in f/4 voor EOS R-camera’s beschikbaar van 14 tot en met 200mm. Alle objectieven hebben bovendien dezelfde 77mm filtermaat en zijn weersbestendig.

Optisch ontwerp

Canon claimt voor de 14-35mm ‘optisch perfectie’ omdat er een geavanceerd lensontwerp gebruikt is bestaande uit drie asferische lenselementen met ultralage dispersie én drie gegoten, glazen asferische lenselementen waarvan er eentje zowel UD als asferisch is. Dit zorgt volgens Canon voor: “de hoogste resolutie van het beeld” die de kwaliteit van de prime-objectieven zou benaderen. De nieuwe zoom heeft daarnaast een 5,5 stops optische beeldstabilisatie en indien gebruikt op de juiste camera biedt de 14-35mm zelfs een gecombineerde lens- en in-body-beeldstabilisatie van 7 stops. 

AF en stabilisatie

De nieuwe RF 14-35mm F4L IS USM heeft een geruisloze, snelle en vloeiende autofocus dankzij de Nano USM-scherpstelmotor. De minimale scherpstelafstand is 0,2 meter bij een vergrotingsmaatstaf van 0,38x, wat volop creatieve mogelijkheden geeft met deze groothoekzoom. Voor videofilmers is het daarnaast interessant om te weten dat het lensontwerp de focus breathing tijdens het scherpstellen vermindert en dat de constante lichtsterkte van f/4 ervoor zorgt dat er geen variaties in belichting optreden bij in- of uitzoomen.

Prijzen en beschikbaarheid

De RF 14-35mm F4L IS USM is vanaf eind augustus leverbaar voor €1.849,99.

www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Website update Zoom.nl: terug naar waar je was

Macrofotografie aan het eind van de zomer: spinnen, juffers, sprinkhanen