in

Close-up: hoe stellen we een collectie samen?


6 september 2018, 09:20

In de nieuwe rubriek Close-up geven we je een kijkje achter de schermen bij Zoom.nl. Deze keer zoomen we in op de fotocollecties. Hoe worden deze samengesteld?

Een blijk van waardering voor je werk is altijd fijn. Dat ervaren jullie – Zoomers – ook. Bijvoorbeeld wanneer je foto wordt uitgelicht als de Foto van de Dag of wordt geselecteerd in een fotocollectie op Zoom.nl. Een collectie bestaat meestal uit een stuk of twintig foto’s die we hebben gekozen uit alle geüploade foto’s op Zoom.nl. We vinden je foto dan van goede kwaliteit (o.a. de compositie, scherpte en onderwerp kloppen), origineel en een inspiratie voor anderen.


ruurd1

De collecties moeten jullie inspireren om te gaan fotograferen – als jullie nog niet gemotiveerd waren. Binnen en tussen collecties proberen we te variëren.

Hoe we dan uiteindelijk díe foto van Robertmolenaar uitkiezen voor in de Collectie Studio Inspiratie, of de kikkerfoto van ruurd1 voor de Collectie Coole Kikkers? Uiteraard staan alle foto’s op Zoom.nl. Daartussen zoeken we op onderwerpen, tags en categorieën naar geschikte foto’s en wegen we af welke we uiteindelijk toevoegen aan de collectie.


Robertmolenaar

Naast de kwaliteit en originaliteit vinden we de eerste indruk van een foto belangrijk, maar ook of een foto onze aandacht vasthoudt. Nu je dit weet, kun je aan de slag en wie weet komt jouw foto in een volgende collectie!

Wil jij graag weten hoe iets er achter de schermen aan toe gaat? Stuur dan een mail naar redactie@zoom.nl onder de vermelding ‘Close-up’ en misschien wordt jouw vraag volgende keer wel beantwoord.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Opnieuw een revolutie – Canon EOS R

Doe mee met de Fotowedstrijd ‘Fantastische natuur’