in

De 7 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Amsterdam

Amsterdam Light Festival vanaf 07 december t/m 20 januari

De Amsterdamse straten, grachten en pleinen doen het vrijwel altijd goed op beeld. Hieronder vind je een aantal andere spots dan de Prinsengracht of het Museumplein voor de beste shots.

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

1. Filmmuseum EYE

Naast de prachtige grachtenpanden is er ook moderne architectuur te vinden in Amsterdam. Je maakt spectaculaire detailfoto’s van het Filmmuseum EYE, maar ook van veraf is het een adembenemend gebouw. Het Filmmuseum EYE heet niet voor niets EYE: weet je het goede perspectief te vinden, dan de kun je de vorm van een oog zien.

Martijn1982

2. De Magere Brug

Tussen de Kerkstraat en de Nieuw Kerkstraat bevindt zich de Magere Brug. Alle rondvaartboten varen onder deze brug door, wat ’s nachts met een lange sluitertijd voor prachtige plaatjes kan zorgen.

EricAndriessen
mophotography

3. Oosterdok

Vanaf de oostelijke eilanden heb je een perfect uitzicht op het Scheepvaartmuseum en een replica van de VOC-driemaster, genaamd de Amsterdam. Daarnaast kijk je op de trappen en het dakterras van het NEMO Science Museum over de stad uit.

Rene-Siebring-Photography
barthendrix

4. Hortus Botanicus

Wandel door de exotische planten en kom verschillende spots voor de beste shots tegen.

https://www.instagram.com/p/BmOFvUUnTIQ/?utm_source=ig_embed

5. Zevenlandenhuizen

In de Roemer Visscherstraat staat een rijtje van zeven huizen die elk in een andere Europese bouwstijl gebouwd zijn. Niet alleen zijn de huizen op zichzelf, maar ook de hele straat, fotogeniek.

6. NDSM-werf

De NDSM-loods is van binnen en buiten fotogeniek. Een keer per maand wordt hier de vlooienmarkt IJ-hallen gehouden. De overige dagen kun je hier ateliers ontdekken, graffiti spotten en de industriële sfeer vastleggen.

dannytaxcreative
Jaap93

7. Het Amsterdamse Bos

In Amsterdam kun je ook natuurfoto’s maken. Het Amsterdamse Bos en Bloesempark leveren in de verschillende jaargetijden mooie plaatjes op.

jelmerjeuring
JelleH

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Photoshop geheimen: Actions

Sluitertijd gebruiken bij water: bevriezen of bewegen?