in

De 8 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Groningen

Op Zoom.nl staan behoorlijk veel mooie foto’s van Groningen. We zetten een aantal fotogenieke Groningse locaties voor je op een rij.

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

1. Straten en grachten

De Groningse straten en grachten zijn fotogeniek! In de herfst kleuren de bomen prachtig oranje, zoals op dhoubens foto van de Westerhaven. Maar bijvoorbeeld ook de Hoge en Lage der A zijn een foto waard. Dit zijn de straten langs beide zijden van de Aa tussen de Brugstraat en de Visserstraat.

dhouben
Joram-Krol

2. Suikerfabriek

Je komt de oude suikerfabriek niet zomaar binnen. Daarvoor moet je een ruimte voor een paar uur afhuren. Wel kun je rondom de fabriek foto’s maken van de graffiti en industriële architectuur.

Melvin-Jonker

3. Tasmantoren

De Tasmantoren ligt aan het water op de kruising van het Van Starkenborgh-kanaal en het Eemskanaal. Wanneer je het appartementencomplex wilt fotograferen, kun je het best aan de overkant van het water gaan staan. Zo heb je niet per se een groothoeklens nodig en kan je gebruikmaken van de weerspiegeling in het water.

Ronnie-Schuringa
MarionL

4. Stadspark

Het Groningse Stadspark wordt ook wel vergeleken met het Amsterdamse vondelpark. Jozeeke fotografeerde er de rijp op de natuur.

Jozeeke

5. Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is kleiner dan het Stadspark, maar zeker niet minder fotogeniek. Net als het Stadspark kun je er elk seizoen mooie natuurfoto’s maken.

Melvin-Jonker
marisdegroot

6. Martinitoren

Vanaf de grond maak je mooie foto’s van de Martinitoren, vanaf de toren zelf maak je spectaculaire panorama’s van de Groningse skyline. Voor een paar euro beklim je de 311 treden.

Jaccovanderzwan

7. Kempkensberg

De Kempkensberg wordt vanwege zijn vorm ook wel het cruiseschip genoemd. In dit gebouw zitten de Dienst Uitvoering Onderwijs en de belastingdienst gevestigd. Van afstand en dichtbij is het gebouw een mooi onderwerp. Bij het fotograferen van het pand kun je gebruikmaken van het lijnenspel.

Ronaldvanderkloet
corvee1r

8. Reitdiephaven

De Reitdiephaven is vrij bekend onder fotografen. De geel, rood en blauw gekleurde huizen leveren in combinatie met hun reflectie in het gladgestreken water ervoor een prachtig plaatje op.

deboerit

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

6 tips voor het fotograferen bij kaarslicht

Oproep: Komt jouw portretfoto in ons nieuwe cursusboek?