in

De beste cadeau’s voor een fotograaf tijdens de feestdagen


7 december 2020, 08:31

De feestdagen staan voor de deur. Het vinden van een goed en passend cadeau is elk jaar weer een uitdaging. Want, wat geef je een fotograaf? Of, wat zet je als fotograaf op je verlanglijstje als die vraag je gesteld wordt? We geven je een aantal tips.

Fotoboek

Inspiratie is altijd welkom. Een fotoboek is daarom altijd een leuk en verrassend cadeau voor een fotograaf. Hierbij kun je overigens alle kanten op, zo kun je denken aan een (kunst)fotoboek van een fotograaf, een boek over een bekende fotograaf of een educatief boek waarin bepaalde aspecten uitgelegd worden. Voor iedere fotograaf en voor ieder budget is een interessant boek te vinden.

Portable printer

Anno 2020 drukken we onze foto’s veel te weinig af. Vroeger was het normaal om je foto’s uiteindelijk in geprinte vorm te bewaren of ze in bijvoorbeeld een plakboek te plakken. Nu blijven veel van onze beelden helaas toch op onze computers staan. Het is veel mooier om er daadwerkelijk wat mee te doen. Een grote fotoprinter is misschien te kostbaar als cadeau, maar er zijn ook talloze kleine en draagbare printers te koop waarmee je eenvoudig en snel je beelden (op klein formaat, dat wel) af kunt drukken.

Polaroid Lab

De Polaroid Lab is in feite ook een draagbare printer, maar eentje met een extra nostalgisch tintje. Hij kan je telefoonfoto’s – die normaal ook enkel op je telefoon of computer blijven staan – afdrukken als polaroid-beeld. Je legt je telefoon op het platform en het apparaat gaat aan de slag om van deze digitale smartphone-foto een analoge polaroid te maken, compleet met de chemie die daar vroeger ook aan te pas kwam. Ook is er een app waarmee je een hoop extra creatieve dingen kunt doen met de foto’s die je met je telefoon maakt. Kortom: een verrassend leuk cadeau.

Geheugenkaarthouder

Voor een fotograaf is diens geheugenkaart een erg belangrijk onderdeel van het hele proces. Veilig en goed opbergen van die kaartjes is daarom van belang, maar toch krijgt dat aspect vaak niet de aandacht die het verdient. Een geheugenkaarthouder kan daarom een interessant en origineel cadeau zijn voor een fotograaf. In zo’n houder kun je de kaartjes veilig opbergen en door de indeling is het daarnaast ook meteen duidelijk welke kaartje leeg zijn en welke belangrijke beelden bevatten.

Powerbank

Een lege accu is voor een fotograaf vaak een schrikbeeld. Halverwege een shoot zonder kracht komen te zitten is geen fijn vooruitzicht en zorgt voor scheve gezichten. Een powerbank kan dat probleem oplossen, want daarmee heb je altijd een portie extra stroom bij je om je accu’s bij te laden als dat nodig mocht zijn. Op die manier ben je altijd verzekerd van stroom en is er als fotograaf een zorg minder om wakker van te liggen tijdens je shoot.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Zo installeer je presets in Lightroom

10 praktische tips voor huisdierenfotografie