in

De beste fotolocaties in Utrecht!17 januari 2019, 13:57

De volgende stad met haar fotogenieke locaties is Utrecht! Het middelpunt van ons land met de prachtige oude grachten dwars door het centrum van de stad.

Oude Gracht

Utrecht staat bekend om de prachtige grachten. Zowel de Oude Gracht als de Nieuwe gracht staan kenmerkend voor de stad en zijn dan ook prachtig vast te leggen. Wanneer het schemert richting de avond zijn de grachten mooi verlicht! Het water dat door de grachten stroomt komt van de Utrechtse Vecht.

Arthurpuls


Made-by-bas-verhoeven

Verliefdoputrecht

Domtoren

Ga je fotograferen in Utrecht dan mag je de bekende Domtoren uiteraard niet vergeten. Ook het Pandhof, dit is de kloostertuin van de Domkerk, is het fotograferen waard! Je kunt de Domtoren eventueel beklimmen, maar dit zijn wel zo ongeveer 465 treden, dus weet waar je aan begint. Het levert wel een spectaculair uitzicht over Utrecht op en is voor de foto’s zeker de moeite waard!


ThomasvG

Oude Hortus Botanicus

Net als in Amsterdam heeft ook Utrecht een botanische tuin, genaamd de Oude Hortus. Deze botanische tuin was eigendom van de Universiteit van Utrecht. Er staan veel verschillende planten en bloemen waarmee je je kunt uitleven in je fotografie! Het leuke van een Hortus Botanicus is dat je ook met regenachtig weer aan de slag kunt in de natuur, maar dan overdekt! De grote ramen die het dak vormen zorgen voor perfect licht.

Utrecht Centraal en Hoog Catharijne

Het prachtige station en aansluitend winkelgebied Hoog Catharijne zijn juweeltjes voor de architectuurliefhebber. Het Centraal Station in Utrecht is het belangrijkste knooppunt van de spoorlijnen in Nederland. Daarom is het station ook het grootste in oppervlak!
Zowel het station als Hoog Catharijne geven je een futuristisch gevoel qua ontwerp en design. In de avond en nacht zijn beide gebouwen prachtig verlicht en mooi te fotograferen.

Mdwaard

THEO-1954

Hoog Catharijne is onlangs nog prachtig gerenoveerd en heeft onder andere bovenstaande futuristische koepel toegevoegd gekregen als overkapping van het Centraal Station naar het winkelgebied.

Teijmer

Metaal Kathedraal

Als allerlaatste is in Utrecht de Metaal Kathedraal. Deze kathedraal was ooit een Rooms-Katholieke kerk, wat ook een metaalfabriek is geweest. Vandaar dat de combinatie nu een prachtig oud gebouw oplevert met veel sporen van de geschiedenis ervan. Hier zijn nog amper foto’s van op Zoom.nl, dus sla je slag!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Sony A6400 aangekondigd – Technologie uit de A9 en kunstmatige intelligentie

De maansverduistering fotograferen – Zo doe je dat!