in

De beste tips voor fotograferen tijdens Pasen

Het is Pasen! Iedereen viert deze feestdagen anders, maar velen gaan toch wel met familie op pad om iets leuks te doen, of eieren te zoeken. Wat je ook gaat doen, er zijn enorm veel leuke manieren om Pasen vast te leggen. In dit artikel sommen we een aantal ideeën op en geven we je wat tips.

Pasen voelt vaak echt als de start van de lente. Of het nu ook echt mooi weer is tijdens de feestdagen of niet, er is altijd wel iets leuks te fotograferen. Het hele seizoen plaatsen we artikelen die je door allerlei vormen van fotograferen in de lente leiden. Zo heb je altijd wel wat te doen. Ben je benieuwd naar andere artikelen uit deze serie? Je kunt ze allemaal hier vinden.

Meer leren? Volg dan de Zoom Academy cursus Fotograferen in de Lente.

Leg de dag vast

Ga je met je familie paaseieren zoeken, of heb je een paasbrunch? Dan is dit een geweldig moment om de camera erbij te pakken! Fotografeer hoe iedereen enthousiast op zoek is naar paaseieren en leg de vrolijke gezichten en felle kleuren vast. Gebruik hierbij een wat kortere sluitertijd, zodat je geen last krijgt van bewegingsonscherpte. Blijf ook niet op één plek staan, maar beweeg mee met de zoekers. Een laag standpunt is dan vaak het mooist, omdat er veel gebukt wordt om de eieren op te rapen.

Wat betreft die paasbrunch; dan is het vooral erg leuk om het eten allemaal vast te leggen. Waarschijnlijk heb jij, of heeft iemand anders, enorm zijn best gedaan om een mooie brunch op tafel te zetten. Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om al dat heerlijke eten op de foto te zetten. Pasen wordt ook vaak geassocieerd met veel licht en prachtige, felle en heldere kleuren, dus dat gaat perfect samen met foodfotografie.

Pasen

Foto: rosakluytmans – ISO 800 · ƒ/4 · 1/100s · 34mm

Maak een paasportret

Het is super leuk om een portret in paasthema te maken. Dat kun je ook aanpakken zoals je wilt. Zo kun je aan de slag in de studio, met bijzondere styling en interessant licht, of je pakt het wat spontaner aan en maakt een mooie foto met natuurlijk licht op het moment zelf. Belangrijk is wel dat je natuurlijk duidelijk maakt dat het een echt paasportret is. Zorg er dus voor dat het thema duidelijk naar voren komt, bijvoorbeeld door gebruik te maken van items zoals eieren, konijnenoren of voorjaarsbloeiers zoals narcissen, hyacinten en tulpen.

Pasen

Foto: Manonmollerfotografie – ISO 100 · ƒ/8 · 1/125s · 64.5mm

Fotografeer jonge dieren

Jonge dieren zijn niet alleen een teken van de lente, maar ook van Pasen! Je ziet niet voor niets vaak konijnen, kuikentjes of lammetjes op paasdecoraties. Dit is dé tijd waarin veel jonge dieren geboren worden. Zoek dus een schapenweide op om vrolijke lammetjes te fotograferen, of kijk eens of je ergens een boerderij met kuikentjes kunt vinden.

Pasen

Foto: in2picturesnature – ISO 3200 · ƒ/8 · 1/800s · 476mm

Mooie decoratie en paasbloemen

Decoratie is altijd leuk om te fotograferen, het is een makkelijke manier om binnen aan de slag te gaan met detail- en macrofotografie. Zoek wat mooie decoratie en ga hier eens creatief mee om. Probeer bijvoorbeeld eens om je onderwerpen vanuit een ander perspectief te fotograferen, zodat het niet direct duidelijk is wat je in beeld brengt.

Is het wel mooi weer? Ga dan eens op zoek naar al die prachtige voorjaarsbloeiers om te fotograferen. Zo breng je pas echt het paasgevoel naar boven!

Pasen

Foto: jitskewalstra – ISO 320 · ƒ/2.8 · 1/500s · 200mm


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tamron 28-75mm F2.8 Di III VXD G2 (Z-vatting)

Schattige, jonge dieren fotograferen!