in

De mooiste Belgische architectuur!

Redactie

Is architectuurfotografie je passie? Plan dan nog snel een tripje naar België! Hier zijn namelijk talloze gebouwen te vinden die perfect zijn voor dit genre van fotografie. We geven je een aantal voorbeelden van gebouwen en architectuur om te fotograferen!

Wil je meer leren over fotografie en ook prachtige foto’s leren maken? Bekijk dan onze Basiscursus Fotografie

Bruggen, een kathedraal, stations, musea en urbex! Er is voor iedere architectuurfotograaf wat wils in Belgie als het gaat om prachtig gebouwen en architectuur.

Station Luik

Het station in Luik is ontworpen door de bekende architect Santiago Calatrava en bestaat uit staal, glas, wit beton en Belgische blauwe hardsteen. Het station heeft een strakke, futuristische en grafische uitstraling, wat in de fotografie voor een strak lijnenspel kan zorgen.

IreneD

Atomium, Brussel

Het Atomium in Brussel is een monument en een toeristische trekpleister. Het kunstwerk symboliseert een ijzerkristal en dit idee verwijst naar de macht van de atoomenergie die in de jaren 50 vol in ontwikkeling was. Door de reflectie van de lucht in de bollen van het kunstwerk, kun je als fotograaf spelen met weerspiegeling en kleur zoals in onderstaande foto.

BruceV

Museum aan de Stroom (MAS), Antwerpen

Naast dat het gebouw zelf al prachtig is om te zien met zijn weerspiegeling in het water, is er in het museum in Antwerpen ook een panorama-uitzicht gratis toegankelijk, tot s’avonds laat.

Midfield

Gentse Stadshal

De stadshal in Gent is een bijzondere. Het gebouw heeft een open luifelconstructie en is geplaatst in het historisch centrum van Gent. De hal overdekt een publieke ruimte en onder de hal is een ondergrondse verdieping waar zich een brasserie, publiek sanitair en een fietsenstalling bevinden.

tverbrug

Arteveldetoren, Gent

De Arteveldetoren is een kantoorgebouw in Gent en met zijn 118,5 meter ook het hoogste gebouw in de stad. In het donker wordt het gebouw prachtig verlicht in het blauw.

Boudini

Sint-Niklaaskerk, Gent

Uniek aan dit kerkgebouw in Gent is de vieringtoren, ook wel lantaarntoren genoemd, die het transept verlicht. Deze prachtige oude kerk is vanaf veel kanten mooi te fotograferen.

ThomasBartelds

Spoorwegkathedraal, Antwerpen

De spoorwegkathedraal is het Centraal Station van Antwerpen. Het station werd in 2010 verkozen tot mooiste station van Europa en de Brits-Amerikaanse nieuwssite Mashable verkoos het station in 2014 tot mooiste treinstation ter wereld. Een bezoekje waard dus!

Mbommelijn

Justitiepaleis, Antwerpen

Dit gebouw wordt ook wel het vlinderpaleis genoemd vanwege de zes grote glazen vleugels van vier verdiepingen hoog. Vanuit de lucht gezien doen de zes vleugels aan een vlinder denken.

Mirceanegulescu

Havenhuis, Antwerpen

Dit redelijk nieuwe gebouw symboliseert het dynamische, ambitieuze en innovatieve karakter van de haven van Antwerpen. Het gebouw is een metafoor voor de haven van de 21e eeuw; een haven die klaar is voor de toekomst.

gd679521

Vlooybergtoren, Tielt-Winge

Het ontwerp van dit concept, een in de ruimte hangende trap, maakt deze toren uniek. Door zijn kleuren is de trap één met zijn omgeving, maar toch confronterend.

Caveraver

Parkbrug, Antwerpen

De openingen in de brug en de textuur en structuur zorgen ervoor dat men het gevoel heeft door een ruimte te lopen. De openingen zorgen overdag bij zon voor mooie lichtinvallen en dat betekent een spel van licht voor fotografen!

Mgtf

Brug over Albertkanaal, Vroenhoven

Op deze plek begon de Tweede Wereldoorlog voor België, wat te zien is aan de bunker die naast de brug ligt. Ook deze bunker is naast de brug zelf een knap staaltje architectuur en gelieft door fotografen!

Renate-oskam2

Doorkijkkerkje, Borgloon

Het ontwerp van dit kerkje is met opzet doorzichtig gemaakt, omdat hierdoor het uitzicht zichtbaar blijft en het landschap in zijn waarde.

Oli

Chateau du Loup, in de buurt van Charleroi

Het prachtige kasteel werd in de Eerste Wereldoorlog gebruikt als gevangenis en werd deels vernietigd. In 1997 werd het kasteel eigendom van de stad Charleroi het het park eromheen werd publiek domein. Een uitje voor urbexfotografen!

GuyenMarleen

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

9 fotogenieke fotolocaties in Friesland

Compositieleer voor beginners