in

De nieuwe Sony ZV-E10

Sony heeft met de de ZV-E10 een compacte vloggerscamera gepresenteerd. De ZV-E10 APS-C systeemcamera is gebaseerd op de Alpha 6100 maar aangepast voor dagelijks videogebruik.

De Sony ZV-E10 heeft veel bekende specificaties, zoals de 24 megapixel sensor, dezelfde processor als de 6100, realtime AF-systeem, ISO-waarden van 100-32.000 en een 3-inch beeldscherm. De verschillen zitten hem in de videofuncties voor vloggers. De grote opnameknop bovenop de camera maakt bijvoorbeeld duidelijk dat dit primair een videocamera is en geen fotocamera.

Microfoon en beeldscherm

Er is een multi-directionele microfoon aanwezig bovenop de camera voor een optimaal geluid: deze kan geluid volgen en wordt geleverd met een windstopper. In de hotshoe kun je bovendien een digitale microfoon schuiven voor nog gerichter opnemen. Daarnaast kun je het beeldscherm niet alleen kantelen maar alle kanten uitdraaien, wat het makkelijk maakt om je opnamen continu te controleren tijdens het filmen. Een zoomhendel rond de ontspanknop, á la een compactcamera, maakt het bovendien mogelijk om zoomlenzen te bedienen zonder aan de zoomring te hoeven draaien. 

AF en 4K

In het AF-systeem zijn diverse extra functies beschikbaar die overgenomen zijn van de ZV-1, zoals een achtergrondblur-mogelijkheid en de functie om snel het scherpstelpunt te wisselen van iemands gezicht naar een onderwerp vlak voor de camera. Real time tracking zorgt er bovendien voor dat je je onderwerp niet kwijtraakt. De ZV-10 biedt professionele videokwaliteit: 4K/30p video vanuit een oversampled 6K signaal en 100Mb per seconde met gebruikmaking van XAVC S codec. Ook is 1080/120p beschikbaar voor slow motion. HDR-video met HLG en Sony’s S-log gamma profiel zijn eveneens aanwezig.

Optionele handgreep

Met de optionele GP-VPT2BT handgreep met Bluetooth kun je de opname- en zoomknoppen gemakkelijk bedienen met één hand en uiteraard kun je de opnamen van de camera snel delen met de wereld en bewerken via je smartphone met behulp van de Imaging Edge-app. Ook live streamen is mogelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sony ZV-10 wordt eind augustus leverbaar, een europrijs is nog niet bekend, maar de USA prijs ligt op $700,- voor de body en $800 voor een kit inclusief 16-50mm.

www.sony.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Ik ga de natuur in en neem mee…

5 fotolocaties om vallende sterren te fotograferen