in

De nieuwste full-frame camera van Sony: de a7R III.25 oktober 2017, 17:38

Sony introduceert een nieuw full-frame camera: de a7R III. Deze nieuwe full-frame camera combineert een Exmor R CMOS-beeldsensor met 42,2 MP beeldresolutie en opnamensnelheden tot 10 fps met AF/AE-tracking functionaliteit. Ook is deze camera geschikt voor videofanaten, aangezien het kan filmen in hoogwaardig 4K-videokwaliteit. Het is een compact behuisde en veelzijdige camera, geschikt voor zowel fotografen als videografen.

Lichtgevoelig en dynamisch
De lichtgevoeligheid stijgt, het dynamische bereik wordt vergroot en ruis wordt verminderd door het gebruik van de Exmor R CMOS-beeldsensor met 42,4MP beeldresolutie. De a7R III is voorzien van een front-end LSI, die de uitleessnelheid van de beeldsensor zal verdubbelen, en van een BIONZ X-beeldverwerker die 1,8 keer sneller is dan die van de voorganger, de a7R II. De camera is in staat om opnamen te maken met een ISO-bereik van 100 – 32.000 en een dynamisch bereik tot 15 stops. Ook beschikt de camera over nauwkeurige AF/AE-tracking met 399 fasedetectie-AF-punten die circa 68% van het beeld dekken en 425 contrast-AF-punten, een verbetering van 400 punten ten opzichte van zijn voorganger.

Gedetailleerde verbetering
De a7R III is uitgerust met twee SD-kaart ingangen en een verbeterde batterijlevensduur. Ook heeft de camera een vernieuwde, heldere Quad-VGA OLED Tru-Finder met een hoge resolute voor gedetailleerde reproductie van details, welke ook te vinden is in de a9 camera’s. Tevens is het lcd-scherm aangepast met een verhoogde resolutie welke helder beeld levert bij fel zonlicht. Via de Wi-Fi functie van de camera, kunnen beelden gemakkelijk naar een smartphone, tablet of computer worden overgezet. Ook de nieuwe modus Pixel Shift Multi Shooting maakt zijn debut op de a7R III. Deze modus maakt gebruik van de 5-assige in-body beeldstabilisatie om samengestelde beelden met een hoge resolutie te maken. Met behulp van het nieuwe ‘Imaging Edge’-softwarepakket kunnen deze beelden worden gecombineerd en verwerkt. De modus zal interessant zijn voor architectuur-, kunst- en stillevens fotografen.

De nieuwe Sony a7R III is verkrijgbaar vanaf november voor een prijs van €3.500,-. Meer informatie vindt je op www.sony.nl.

Bestel hier jouw Sony a7R III:

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Het Perfecte Plaatje Thuisopdracht tips – Fotografeer een zoen

Een nieuwe toevoeging aan Sony’s full-frame lensassortiment: de FE 24-105mm F4 G OSS