in

Deze 5 fotografie onderwerpen vind je in jouw tuin


26 maart 2020, 14:55

Soms raken we de inspiratie een beetje kwijt. Maar niet getreurd! Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke fotografie onderwerpen? In dit artikel geven we je 5 onderwerpen die je kunt vinden in je eigen tuin!

Bloemen

Bloemen zijn vaak makkelijk terug te vinden in de tuin. Of je ze nou zelf hebt geplant, of dat het als onkruid uit de grond is gegroeid maakt niet uit, bloemen en planten zijn altijd mooie onderwerpen om te fotograferen. Let tijdens het fotograferen van bloemen op de achtergrond, omdat je niet wilt dat er storende elementen in de foto zitten. Pak een bloem of meerdere, en maak de achtergrond onscherp door het diafragma open te zetten. Zorg voor een rustige achtergrond en je hebt al snel een schitterende foto!

Wil je meer tips over het maken van macrofoto’s van bloemen en planten? Lees dan hier ons artikel uit onze Zoom Academy!


Foto: georginevs

Insecten

En zijn zoveel insecten in een tuin, je kan ze niet allemaal tellen! Maar vaak als je goed zoekt kun je er wel een paar zien zitten. Vliegende bijen of hommels, of kruipende lieveheersbeestjes laten zich vaak zien. Probeer ze te fotograferen in hun natuurlijke omgeving, dus bijvoorbeeld op bloemen of planten. Sommige insecten kunnen snel bewegen, dus het fotograferen kan een hele uitdaging zijn!


Foto: maaikezaal


Foto: annaseb

Groente

Als je in de tuin zelf een moestuintje hebt, kun je daar ook prachtige foto’s van maken. Groeiende gekleurde groenten, zoals tomaten of blaadjes sla kunnen mooie kleuren geven. Groente dat je hebt geplant in mooie rijen of patronen zorgen voor een rustig beeld. En als je groenten rijp zijn kun je ze lekker opeten!


Foto: motionman

Vogels

Vogels komen vaak even op bezoek in de tuin, maar het is niet erg voorspelbaar wanneer ze er te vinden zijn. Een goede oplossing is om een voerplek voor vogels te maken in je tuin. Zo komen vaker vogels op je tuin af, en wennen ze wellicht aan de aanwezigheid van mensen in de tuin. Probeer bij het fotograferen van vogels om ze met een natuurlijke of groene achtergrond op de foto te zetten. Heb je een schutting in de tuin? Laat dan wat klimop eroverheen groeien, of breng wat mos aan voor een mooie natuurlijke groene achtergrond.


Foto: jonggolde

Regendruppels

Ondanks de mooie zonnestralen van vandaag, leven we nog steeds in Nederland. Regen komt vaak genoeg voor, en de regendruppels kunnen ook interessant zijn voor een foto. De druppels kunnen net dat beetje extra te geven aan je onderwerp. Probeer goed scherp te stellen op de regendruppels, omdat er prachtige details in te zien zijn!


Foto: quapetona

Begin met fotograferen

Als laatste nog een paar tips om op zoek te gaan naar onderwerpen in je eigen tuin! Kijk eerst goed wat er in je tuin te vinden is! Kijk goed rond en ga echt op zoek naar details. Heb je een mooi onderwerp gevonden? Fotografeer je onderwerp dan niet van boven, maar ga op het niveau van je onderwerp zitten. Zet daarnaast niet te veel op de foto, maar focus op de details.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Binnen fotograferen met een macrolens

Creatieve onderwerpen voor thuis: rook fotograferen