in

DJI onthult de Mavic Pro, een opvouwbare, kleine camera-drone27 september 2016, 21:34

DJI heeft vandaag een nieuwe camera-drone gepresenteerd kort nadat GoPro juist hun nieuwe opvouwbare drone, de GoPro Karma, aangekondigde. De nieuwe DJI Mavic Pro is een opvouwbare drone met een verbeterde combinatie van kracht en draagbaarheid.

De drone is zo klein dat je deze makkelijk in een hand kunt vasthouden, opgevouwen is hij zelfs niet groter dan een fles water. Ondanks het kleine formaat, gaat er een hoop techniek schuil onder de vleugels. Zo zit er een 4K-camera aan de voorzijde, een visueel navigatiesysteem, 7km bereik, en een 27-minuten durende vluchttijd. Ter vergelijking, de Karma heeft een bereik van 1 km en een vluchttijd van 20 minuten.

De Mavic Pro kan worden bediend met een afstandsbediening voor lange afstanden, of gewoon met je smartphone voor vluchten dichtbij, waar je in Nederland als amateurvlieger toch aan gebonden bent.

Verder kan de drone ook worden bediend met fysieke gebaren, waardoor je simpel een selfie schiet vanuit de lucht. Met de ActiveTrack modus kun je de de camera leren om een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld een persoon, fiets, auto, dier) te volgen. De Terrain Follow modus laat de drone een onderwerp volgen met behoud van een constante hoogte. Alles om het maken van mooie beelden te vereenvoudigen.

De camera op de Mavic Pro beschikt over een kleine 3-axis gimbal voor stabilisatie. De 12-megapixel, 4K autofocus camera heeft een minimale scherpstelafstand van 19 inch (0,5 m), kan 90 graden worden gedraaid in de portret-modus, en kan DNG RAW-foto’s schieten.

De nieuwe compacte afstandsbediening beschikt over een LCD-scherm met essentiële gegevens, speciale knoppen (bijv Return-to-home, Intelligent Flight pause), en een OcuSync videoverbinding systeem dat live weergave biedt op 1080p resolutie.

DJI kondigt ook DJI Goggles aan, deze is te gebruiken bij de Mavic Pro. Hiermee kun je het beeld van de drone bekijken in 85-graden full hd 1080p.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI Mavic Pro zal beschikbaar zijn vanaf 15 oktober 2016, met een prijskaartje van $ 749 voor alleen de drone en $ 999 met afstandsbediening.

(bron: petapixel.com)

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Selecties maken met ongelofelijke precisie met Topaz Remask

Een meelshoot met continu licht, kan dat?