in

Download de Zoom.nl Zwart-wit Presets voor Lightroom

9 juni 2017, 11:00

Met het Zoom.nl Presetpakket kun je in één klik in Adobe Lightroom of Photoshop al je foto’s transformeren. Ne het succes van de eerste twee pakketten kun je nu het derde pakket downloaden: de Zoom.nl Zwart-Wit Presets!

De Zoom.nl Presets voor Lightroom en Photoshop kun je los kopen in de ReshiftStore en worden daarnaast aangeboden als onderdeel van de Zoom.nl Academy Cursussen. Kijk hiervoor op www.zoom.nl/academy.

Een foto omzetten naar zwart-wit is niet makkelijk: je krijgt te maken met de omzetting van de aanwezige kleuren, waarbij je extra moet letten op contrast, grijstinten, compositie, schaduw en belichting.

We hebben de Zoom.nl Zwart-Wit Presets dan ook zo ontwikkeld, dat je hele verschillende resultaten behaalt door ze stuk voor stuk op dezelfde foto uit te proberen. Heb je een groothoekfoto met veel verschillende onderwerpen of heb je juist één onderwerp dat je goed naar voren wilt laten komen? Met dit pakket haal je met één klik alles uit je foto!

Uiteraard kun je na het toepassen van de presets zelf nog allerlei instellingen wijzigen en lokale aanpassingen doen. Sterker nog: dat raden we juist van harte aan. Bij een zwart-wit foto is het vooral interessant om zelf nog te spelen met bijvoorbeeld vignet en lokale contrasten.

KOPEN (€ 4,95)

KOPEN (€ 4,95)

Wat is een Lightroom of Photoshop Preset?

Adobe Lightroom en Photoshop worden op Zoom.nl het meest gebruikt om foto’s te bewerken. En terecht, want de programma’s bieden naast een bijzonder krachtige ontwikkelmodule voor raw-bestanden, tal van mogelijkheden om foto’s te organiseren en snel te bewerken. Zo bieden ze de mogelijkheid om met één klik een foto te verbeteren, door zogeheten ‘voorinstellingen’ of ‘presets’.

In een preset zitten alle aanpassingen die je anders met de hand zou moeten doen. Zo worden bijvoorbeeld het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en meer automatisch ingesteld.

Hoe moet je de presets installeren?

De presets installeren in Lightroom of Photoshop is niet moeilijk. Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip.
Lees daarna de installatie-instructie van jouw software:

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en lager

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger

Installatie-instructies Photoshop CC

Wat zit er in het pakket?

  • 10 unieke Zoom.nl Adobe Presets voor het omzetten van een foto naar Zwart-Wit.
  • Toegang tot de nieuwe Zoom.nl Preset Fotowedstrijd
  • Installatie-instructies waarmee je ze binnen 5 minuten hebt geïnstalleerd.
  • Het artikel ‘Masterclass Omzetten naar Zwart-Wit’ waarin je van begin tot eind leert hoe je een foto het mooist kunt omzetten in Zwart-Wit in Adobe Lightroom / Camera Raw.

Wat doen de presets?

In het pakket ontvang je 10 unieke presets, gemaakt om je foto op heel verschillende manieren om te zetten in zwart-wit:

Authentieke Straatfoto’s: Perfect voor mooie portretten op straat, met de accent op heldere huidtinten en een licht vignet.
Contouren: Benadrukt en versterkt de details in de foto, waardoor de randen naar voren komen.
Contrastrijk Landschap: Een wijds landschap met veel detail? Deze preset creëert een prachtig contrast.
Dramatisch Zwart-Wit: Perfect voor portretten of foto’s met een duidelijk onderwerp.
Groothoek in Zwart-Wit: Veel verschillende onderwerpen in beeld? Deze preset versterkt in helderheid en trekt de aandacht van de kijker naar binnen.
HDR Zwart-Wit: Texturen en details worden met deze preset extra aangezet!
Retro Portret: Donker, helder, veel contrast en met een prachtig vignet.
Rode en Blauwe Tinten: Heb je een foto gemaakt met de kleuren rood en en blauw? Met deze preset laat je ze extra goed naar voren komen in zwart-wit.
Scherp Contrast: Wees niet bang voor hooglichten en schaduwen, deze preset versterkt alle contrasten in je foto!
Subtiel Zwart-Wit: Voor een subtiele omzetting, zonder al te veel contrast en helderheid.

Gratis Masterclass Omzetten Zwart-Wit

De Zoom.nl Zwart-Wit Presets zijn heel handig om je foto’s alvast met één klik een bepaalde look mee te geven, maar je kunt er daarna ook nog voor kiezen om de foto nog helemaal tot in de puntjes te perfectioneren!

Om je op weg te helpen binnen Lightroom, hebben we het artikel ‘Masterclass Omzetten in Zwart-Wtit’ als pdf in het pakket bijgevoegd. In het artikel wordt je stap voor stap meegenomen in de bewerking van een zwart-witfoto binnen Lightroom, vol met unieke tips om tot de beste resultaten te komen!

Voorbeelden

Gebruikte Zoom.nl Preset: Retro Portret
Foto: anna-rass

Gebruikte Zoom.nl Preset: Groothoek in Zwart-Wit
Foto: Boodts.

Gebruikte Zoom.nl Preset: Rode en Blauwe tinten.
Foto: BNN.

Gebruikte Zoom.nl Preset: Contouren
Foto: Kompieter.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Ben jij de vakantiefotograaf van het jaar 2018?

5 manieren om sluitertijd creatief te gebruiken