in

Dubbele belichting nabootsen | Photoshop Quick Tip


15 november 2017, 17:00

Leer in deze korte Quick Tip hoe je twee foto’s met elkaar kan combineren om op een hele simpele manier het effect van een dubbele belichting na te bootsen!

De video

De bewerking

Voor deze bewerking hebben we de volgende twee foto’s gebruikt:

Voor we beginnen hebben we de landschapsfoto al omgezet naar zwart-wit. Dit kan zowel in Lightroom als in Photoshop gedaan worden.

De eerste stap is het meisje losmaken van de achtergrond. Dit doe je het eenvoudigst met de quick selection tool. Zorg ervoor dat je een nauwkeurige selectie maakt en klik vervolgens op selecteren en maskeren. Sla de selectie daarna op als een nieuwe laag.

Dupliceer de foto die je als tweede belichting wilt gebruiken naar het document waarin je de portretfoto hebt staan. Dit doe je door met je rechtermuisknop op de betreffende laag te klikken en op dupliceren te klikken. Sleep de nieuwe laag vervolgens boven de laag met de selectie die je hiervoor hebt gemaakt. Klik nu nogmaals met de rechtermuisknop hierop en kies voor uitknipmasker maken. Zo koppel je de landschapsfoto aan de eerder gemaakte selectie in het portret.

Sleep nu het landschap naar de juiste plek in de foto. Je zal deze wellicht ook iets moeten vergroten of verkleinen. Als je shift ingedrukt houdt op je toetsenbord, dan voorkom je dat je per ongeluk de verhouding van de foto aanpast tijden het slepen en verkleinen.

Als laatste voegen we een extra laagmasker toe met een verloop, om een subtiele overgang te creëren tussen de twee beelden.

Het resultaat

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Review: Olympus OM-D E-M10 Mark III

Warmte of kou benadrukken in je fotografie