in

Een cinematische Hollywood-look geven aan je portret | Lightroom Quick Tip


22 november 2017, 17:00

Wil je je foto eruit laten zien alsof het een scene uit een film is? In deze Lightroom Quick Tip gaan we het hebben over een cinematische Hollywood-look.

De video

De bewerking

We gaan de bewerking toepassen op deze foto.

Wat je misschien wel eens is opgevallen in films als Transformers of Avengers, is dat zwart nooit echt zwart is, maar meer een soort donkerblauw of donkergroen. Daarnaast zijn huidtinten vaak meer oranje dan in het echt. Dit is bewust. Blauw en oranje zijn complementaire kleuren, dus ze staan tegenover elkaar in de kleurencirkel. Het effect hiervan is dat de aandacht van de kijker automatisch naar het gezicht van de acteur gaat. Bovendien is er minder afleiding van zaken in de achtergrond.

Om dit effect in Lightroom na te bootsen, moet je bij het onderdeel gesplitste tinten zijn in de ontwikkelmodule. Daar kun je hooglichten en schaduwen een kleur geven. Deze foto heeft al een basisbewerking gehad, dus we kijken alleen naar het cinematische effect.

Door alt ingedrukt te houden en te schuiven met de kleurtoon, zien we het maximale effect. Natuurlijk stellen we de kleuren niet zo heftig in, maar zo kun je wel zien of de kleur aansluit bij de huidtinten of donkere partijen in je foto.

Doe dit voor zowel hooglicht als schaduwen en stel vervolgens de verzadiging in zoals jij het mooi vindt. Met het schuifje balans kun je de foto blauwer of meer oranje maken.

Het resultaat

Portretfotografie tips

Wil je meer handige tips over portretfotografie? Bekijk dan dit overzichtsartikel.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Hoe krijg je de scherpste foto’s zonder statief

Expertuitdaging: Next level Nederlandse wildlife fotograferen