in

Expertuitdaging: De ontluikende lente vastleggen


6 april 2018, 10:00

Er is de komende dagen prachtig weer op komst en dat betekent dat het echte lentegevoel ook weer gaat heersen. Hoe leg jij de komende dagen het voorjaar vast?

Afwisseling in onderwerpen

Lente kan je op duizenden verschillende manieren in beeld brengen en dat maakt het juist zo’n verschrikkelijk interessant onderwerp. De volledige natuur start opnieuw op en dat is terug te zien bij zowel de dieren als de planten. Jonge schapen, bloesem en krokussen zijn welbekende voorjaarsonderwerpen. Daag jezelf uit en probeer ook de minder voor de hand liggende onderwerpen vast te leggen. Dank aan terugkerende vogels die hun nesten gaan bouwen of het eerste frisse groen dat terugkeert in de landschappen om je heen.
zoom4hans

Lenteportretten fotograferen

Zoek je een leuke variatie voor alle natuurfoto’s die je kan maken? Ga dan portretten fotograferen in het frisse zonlicht! Zeker vroeg op de dag en voor de schemering is het licht op een zonnige dag lekker warm. Het gouden uur lijkt in de lente soms wel extra mooi te zijn. Gebruik een open diafragma, om dat frisse voorjaarsgevoel in je beeld te kunnen overbrengen. Bovendien helpen die eerste voorjaarsstralen altijd om een natuurlijke lach op het gezicht te krijgen!

mirjammel

Kies voor een bijpassende nabewerking

Lente associëren we met licht, fris en kleurrijk. Zorg dus dat je nabewerking eraan bijdraagt om dat gevoel in je foto te versterken. Verhoog je belichting, maak de groentinten wat frisser, kies voor iets meer verzadiging en zet je witte tinten wat extra aan. Onscherpte heeft een verzachtend effect en kan goed helpen bij de vertederende onderwerpen, zoals lammetjes of jonge eendjes. Een bewuste keuze voor je nabewerking, kan de kijker onbewust dus dat extra lentegevoel geven!

sambikkeltje

De uitdaging

Ga dit weekend nog aan de slag met deze expertuitdaging! Deel je foto’s op Instagram of op upload ze op onze website met de tag zoomnluitdaging. Komende week delen we jullie beste resultaten!

phaaksma

Inspiratie opdoen?

Krijg direct de lentekriebels van deze voorjaarscollectie!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

10 tips voor het maken van prachtige lente-foto’s

Trucs om je accu langer mee te laten gaan