in

Favoriete foto’s van Taco Vos29 april 2015, 09:00

Elke week bespreekt een Zoom.nl lezer zijn of haar zes favoriete foto’s op Zoom.nl. Vandaag Taco Vos.

Tijdens het Blauw uurtje(foto: -Flo-)
Jouw favorieten in de spotlight? Stuur een mail naar redactie@zoom.nl o.v.v. Objectief!

Prachtige foto van de bruggen bij Nijmegen. De compositie is niet heel ingewikkeld, maar wel precies goed. Ook de achterliggende bruggen zijn in hun geheel zichtbaar. Goed gedaan. De foto is ook op het juiste moment genomen, tijdens het hoogtepunt van het blauwe uurtje. Het oranje van de ondergaande zon stopt vrijwel onder de brug. Dat geeft een mooi effect. De lampen verlichten de brug subtiel en schitteren sfeervol in het water.

Natuurgebied – Waal en Burg


(foto: BennoDros)

Het is vaak erg moeilijk om het vlakke polderlandschap overdag overtuigend te fotograferen. Of het licht is niet goed, of het landschap te saai. Deze foto heeft dat echter niet. Er zit een lijn naar de horizon in, die de foto diepte geeft en een slingerende sloot die beweging creëert. Je kunt zeggen dat dat de foto druk maakt. Of dat erg is, is een kwestie van smaak. De blauw-witte lucht maakt het af. Een nette foto van een moeilijk onderwerp.

Nostalgia


(foto: Northstar76)

Sfeerfoto van zandweg in bos, naar mijn menig geslaagd als compositie. Kleuren zijn heel herfstig, maar het licht kondigt het voorjaar al aan. Als tip zou ik willen meegeven dat het beeld nog sterker wordt als er links een stukje wordt bijgesneden. De focus komt dan nog meer op het pad te liggen.

Vuurtoren Lismore schotland

(foto: nexiam)

Ik ken deze vuurtoren maar heb hem nooit zo prachtig op de foto kunnen zetten. Het wit contrasteert buitengewoon met het wat duistere Schotse landschap. Ik ben dol op Schotland met zijn steeds wisselende kleuren, de zee en de bergen. Deze foto geeft het ware Schotland heel goed weer, ruig, duistere wolkenluchten net voor de volgende bui, een prachtige landschap en soms verassende gebouwen zoals deze vuurtoren. Een prachtige foto.

Oostenrijk Gross Glockner


(foto: Brandson)

Als bergsporter ben ik altijd weg van bergfoto’s. Maar die zijn niet altijd even gemakkelijk te maken. Deze is prachtig, sfeervol, dreigend, uitdagend. Ik zie de Klein- en Gross Glockner en de Glocknerhorn rechts. Een foto die bij elke klimmer zijn hart even sneller laat slaan. Het omzetten naar zwart-wit heeft de foto nog sterker gemaakt en geeft ook het gevoel dat je naar een oude foto kijkt.

Inside out


(foto: birgitte61)

Ik kijk graag naar macrofoto’s. Ze zijn vaak kleurrijk en hebben een mooi bokeh. Het is echter moeilijk iets bijzonders te maken. Deze springt er voor mij uit omdat de compositie bijzonder is. De fotografe is zo dapper geweest een bloemblaadje te verwijderen waardoor we naar het hart van de bloem kijken. De stamper en de meeldraden zijn goed scherp in beeld gebracht. In de achtergrond zien we, vaag, nog het contour van een volgende tulp.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Time-lapse maken met je telefoon

Review Nikon Coolpix P900