in

FLIR Scout TKx warmtebeeldcamera

De FLIR Scout TKx warmtebeeldcamera is een handig hulpmiddel voor wildlifefotografen om warmtebronnen te spotten, zoals dieren in een bos of veld of bij een hol. Met zijn robuuste uiterlijk is de camera bestand tegen regen en kan hij een val van bescheiden hoogte overleven.

Wat als eerste opvalt aan de FLIR Scout TKx is het robuuste ontwerp. De camera is ontworpen om de elementen te weerstaan (met een beschermingsgraad van IP67), waardoor hij ideaal is voor gebruik in de buitenlucht onder verschillende weersomstandigheden. De rubberen rand rond de zoeker zorgt ervoor dat de camera goed aansluit op het oog, waardoor ander licht geblokkeerd wordt en de focus volledig op de warmtebeelden ligt. De camera is compact en licht genoeg om altijd mee te nemen: slechts 170 gram.

Hoewel de beeldkwaliteit van de FLIR Scout TKx (640×480 pixels) misschien niet bijzonder hoog is, is dat ook niet het hoofddoel van deze camera. Het gaat erom dat je in staat bent om warmte te detecteren op een locatie, wat aangeeft of daar dieren aanwezig zijn. Voor dit specifieke doel is de camera uitermate geschikt en biedt die een praktische oplossing voor natuurliefhebbers en onderzoekers.

De camera werkt tot op een afstand van 100 meter. Met de knoppen bovenop kun je eenvoudig verschillende standen kiezen. Zo kun je de warmtebron zwart, wit of juist rood of geel laten kleuren. Afhankelijk van de situatie zal een bepaalde stand beter werken om het onderwerp te laten opvallen.

De camera is vooral handig voor wie dieren wil observeren zonder ze te storen. Het apparaat biedt de mogelijkheid om in het donker warmtebronnen te zien, wat ideaal is om dieren te spotten die je wilt fotograferen, maar die je nog niet met het blote oog kunt zien. 

Praktisch en robuust

De FLIR Scout TKx warmtebeeldcamera is een praktisch en robuust hulpmiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in het observeren van warmtebronnen in de natuur. Zijn duurzaamheid maakt hem geschikt voor gebruik in uitdagende buitenomstandigheden, en hoewel de beeldkwaliteit misschien niet geweldig is, voldoet hij perfect voor het detecteren van dieren. Bijkomend voordeel voor in de wintermaanden: het apparaat is ook geschikt om zogenaamde koudebruggen in je huis op te sporen.

Info

prijs
€ 785,-
website
www.flir.eu
importeur
www.benel.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Fotowedstrijd Spelen met licht – doe mee en win

De planetaire uitlijning van 3 juni: dit moet je weten