in

Forse verbetering: Canon 90D en EOS M6 mk II


29 augustus 2019, 10:26

Canon presenteert twee nieuwe camera’s: de 32,5 megapixel EOS 90D en de EOS M6 mark II. Daarmee bouwt Canon voort op de populaire EOS 80D en EOS M6. Interessant: Canon promoot de cropfactor van 1.6x als ideaal voor telewerkers!

Nog hogere resolutie

Canon heeft zowel de EOS M6 mk II als de EOS 90D uitgerust met een splinternieuwe 32,5 megapixel cmos-sensor en Digic 8 beeldprocessor. Daarnaast hebben de camera’s een kortste elektronische sluitertijd van 1/16.000 seconde en kunnen ze filmen in 4K. Dat zijn forse verbeteringen ten opzichte van hun voorgangers.
De EOS 90D haalt met autofocus-tracking bovendien een opnamesnelheid van 10 fps en zelfs 11 fps in de Live View-modus. Daarmee is deze camera volgens Canon ideaal voor natuur-of sportfotografie, waarbij benadrukt wordt dat de 1,6x cropfactor van de APS-C sensor: “Lenzen 1,6x het telebereik geeft dat ze zouden hebben met een full-framecamera. Ideaal voor als je boven op de actie moet zitten.”

Verbeterde autofocus

Canon heeft beide nieuwe camera’s tevens voorzien van autofocus-tracking die het oog van je onderwerp volgt. In de EOS 90D werkt dit samen met de 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor met knipper-detectie. Dit resulteert volgens Canon in een betrouwbare gezichtsdetectie en meer controle over de totale belichting. Dankzij ISO-waarden van 100-25.600 hoef je je bovendien niets aan te trekken van slechte lichtomstandigheden. Ten opzichte van de EOS M6 stelt de nieuwe EOS M6 mk II al scherp bij EV-5 als je f/1.4 objectieven gebruikt. Om de fysieke apparatuur een handje te helpen de beeldkwaliteit te optimaliseren is er bovendien in beide camera’s correctiesoftware zoals Digital Lens Optimiser en Diffraction Correction aanwezig.

Filmen in 4K

Zowel met de 90D als de M6 mk II kun je filmen in 4K-resolutie en Full HD tot 120 fps. Een slow motion-opnamefunctie en het bijsnijden van 4K-beeldmateriaal kan op beide camera’s en Canon’s Dual Pixel CMOS AF-systeem is evenens aanwezig, maar dan op een nog groter oppervlak dan voorheen: 88 x 100% van de sensor. Qua ergonomie is er ook een en ander aangepast. Een kantelbaar touchscreen van 7,7 cm maakt de 90D multi-inzetbaar en de M6 mk II is door de intuïtief geplaatste functiedraaiknop, programmaknop, instelbare autofocus/handmatige keuzeknop en de autofocus-startknop eenvoudig en logisch te bedienen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon EOS 90D gaat € 1319,- kosten als losse body, de EOS M6 mk II body heeft een prijskaartje van € 949,99. Ze worden allebei leverbaar vanaf september.

www.canon.nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Canon Firmware-updates – Betere compatibiliteit

Sony a6100 & a6600 – Nieuw instapmodel en vlaggenschip