in

Fotografie-inspiratie voor de wintermaanden!28 januari 2019, 10:24

Helaas is de sneeuw alweer verdwenen, maar je weet maar nooit wat het weer ons nog gaat brengen! Doe inspiratie op voor jouw winterfotografie met onze tips!

Winterlandschap

Gelukkig zijn wij in Nederland rijk met vele natuurgebieden, bossen en stranden die het mogelijk maken om dat ene prachtige shot van een winters landschap vast te leggen. Weet je niet zo goed waar je moet gaan fotograferen? Wij hebben een lijst gemaakt met de meest fotogenieke locaties per provincie in Nederland!

Wil je je nog even opfrissen om met succes thuis te komen en de mooiste winterlandschappen te maken? Lees dan deze tips!

Kobal

Marielledevalk

Winterportret

Niet is leuker dan samen de witte wereld in te gaan en je te vermaken in de sneeuw! Deze witte wereld is dan ook bij uitstek een goede locatie om portretten te maken, want meer licht dan het daglicht en de reflectie van de witte sneeuw heb je niet nodig! Zorg er wel voor dat je de juiste witbalans gebruikt om de sneeuw ook wit te houden. Leer hier alles over de juiste lichtmeting en witbalans voor perfect witte sneeuw in jouw portret!


Monavg

AdoreD

Bomen

Bomen krijgen iets magisch wanneer ze onder de witte sneeuw zitten en ze zijn dan ook een heel mooi en leuk onderwerp om te gaan fotograferen! Dit kan een eenzame, ondergesneeuwde boom in een wijds landschap zijn, maar ook in een dicht bos kun je sprookjesachtige platen schieten! Dit zijn onze zeven toplocaties voor de mooiste bomen!


IngeBovens

RJCVMILT0474

Kisara

Giesenfotografie

Winterdier

Dieren zijn altijd leuk om te fotograferen, maar in de sneeuw is dit nog tien keer zo leuk! In het witte landschap vallen dieren met hun vacht en kleuren nog mooier op! Daarbij maakt sneeuw dieren altijd een tikkeltje gek, want ook voor hun is het sneeuwpret! Vogels zijn geliefde dieren om vast te leggen, omdat je deze nou eenmaal buiten snel vindt en je niet ver van huis hoeft. Heb je een hond of een kat? Zet deze dan in de tuin en gooi wat sneeuw omhoog om met een snelle sluitertijd de meest grappige sprongen vast te leggen.

Eikens

Dickvanduijn

Jessie1985

Wintersport

Ben je een wintersporter? Dan heb je vaak de garantie van sneeuw en een prachtig wit landschap om je heen! Vergeet dan ook vooral niet je camera om de sporters, après-ski en de prachtige uitzichten te fotograferen. Wintersport kan een onderwerp an sich zijn, maar op wintersport-vakantie kun je je uitleven met talloze onderwerpen; winters landschap, de kleuren van alle skipakken in de witte sneeuw, sportfotografie met alle snelle snowboarders, leef je uit! Zorg ook hier voor de juiste witbalans en mocht je skiërs en snowboarders gaan vastleggen; gebruik een snelle sluitertijd om ze te bevriezen!

IrisStassen

Krulkoos

Evwinkel

Wintermacro

Lage temperaturen zorgen voor ijs en sneeuw. Van heel dichtbij heeft sneeuw een prachtig patroon! Plantjes of kleine diertjes die onder ijs of sneeuw komen te zitten krijgen een sprookjesachtig gevoel en ook macrofotografie is dus toe te passen in de winter!

PatriciadeG

Claudiadegraaf


Lenie8

Kleur en straatfotografie

Het is een feit; sneeuw is wit. Alles wat dus een andere kleur heeft, valt op wanneer onze wereld is bedolven onder de witte poeder! Ook als straatfotograaf kun je je uitleven in de winter. Kies bijvoorbeeld een kleur als onderwerp en fotografeer deze in de sneeuw. Dit kun je in scene zetten, maar je kunt dit ook laten afhangen van wat er op straat gebeurd! Naast een kleur kun je als straatfotograaf ook gewoon de stad in gaan en fotograferen wat er op je pad komt. Spelende kinderen met de slee, mensen die zich door de sneeuw proberen te vervoeren van A naar B (wat altijd weer een opgave is door de laag sneeuw of gladheid op de weg). Sneeuwpret is overal!

PtR

Cockie


Vriendje70

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Tips voor het fotograferen van architectuur

Het geheim van de perfecte kleurencombinaties in je foto’s – Het kleurenwiel