in

Fujifilm X-T200 en XC 35mm F2 – Budget Fuji-X


20 januari 2020, 07:59

Fujifilm heeft de X-T200 gepresenteerd, samen met een nieuw budget-objectief in de XC-serie: de XC 35mm F2. Zowel de camera als het objectef zijn bedoeld als instappers in het Fuji X-systeem.

X-T200

Net als zijn voorganger heeft de X-T200 géén X-trans-sensor maar een nieuwe, sneller uitleesbare 24,2 megapixel Bayer cmos-sensor. Wel belooft Fujifilm dezelfde beeldkwaliteit en kleuren als bij de professionelere X-modellen. Er is een gezichts- en oogdetectie autofocussysteem met een vernieuwd AF algoritme ingebouwd en er zijn meer fase-detectie autofocuspunten over het gehele sensoroppervlak aanwezig voor een betere AF-werking. Dankzij het touchscreen achterop is de bediening gemakkelijk en net zo intuïtief als een smartphone, meldt het persbericht. Ook heeft de camera een geheel nieuw ontworpen elektronische zoeker. De processor is volgens Fujifilm 3,5x sneller dan die van de X-T100 en kan daarom tot 8 bps opnemen, net als 4K UHD video. Bovendien is er nu 25.600 ISO mogelijk. Behalve 4K30P video kun je ook high speed opnames maken in HD-kwaliteit met een snelheid van 120 bps voor creatieve toepassingen. Speciaal voor de filmers is er tevens een nieuwe elektronische beeldstabilisatie ingebouwd. De Fujifilm X-T200 weegt met 370 gram maar liefst 80 gram minder dan zijn voorganger.

Fujinon XC 35mm F2

De nieuwe Fujinon XC 35mm F2 is een budget-objectief met een beeldhoek die vergelijkbaar is met die van een fullframe 50mm. De AF is snel en stil door een interne stappenmotor en Fujifilm heeft aandacht besteedt aan een mooie bokeh door 9 afgeronde diafragmalamellen te gebruiken. De 35mm is opgebouwd uit negen lenselementen in zes groepen, waaronder twee asferische lens-elementen. Qua optiek is deze 35mm dus hetzelfde als zijn XF-broertje, zelfs de filtermaat is met 43mm identiek. In tegenstelling tot de duurdere XF-objectieven is echter geen diafragmaring aanwezig en ook is het objectief niet weatherproof. De prijs is daarentegen wel heel aantrekkelijk.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Fujifilm X-T200 is er in zilver, champagne of antraciet en kost i.c.m. de XC15-45mm € 849,-. De Fujinon XC 35mm F2 heeft eens adviesprijs van € 199,-. Beide zijn eind februari leverbaar.
www.fujifilm.eu/nl

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres
vos

5 tips om dieren te fotograferen

Review: Sigma 35mm 1:1.2 DG DN Art