in

Ga je een familiefoto maken? Gebruik deze drie trucs voor een unieke foto!


19 december 2019, 12:56

Tijdens de feestdagen wordt er elk jaar wel een nieuw familieportret gemaakt. Ook leuk om het familieportret als kerstkaart te maken en te versturen naar alle familie en kennissen. Toch wil je niet een familieportret als iedere andere familie. Wij geven je deze drie trucs om een unieke foto te maken van de hele familie!

Maak gebruik van attributen

Een creatieve manier om de familie op de foto te zetten is door een verhaal te vertellen in de foto. Wat hierbij handig kan werken zijn attributen. Maak bijvoorbeeld gebruik van eten, of als je met kleine kinderen werkt is speelgoed een leuk object om mee aan de slag te gaan. Laat de kinderen lekker spelen, want dan zijn ze minder gefocust op de camera. Dan komen ze natuurlijker en vrolijker over.


Foto: SachaGoossens

Denk daarnaast aan de outfits die jullie aandoen. Samen kleding uitzoeken is altijd lastig, want iedereen heeft wel een favoriete outfit. Ga voor kleuren die een beetje overeen komen, of kies voor aardse kleuren. Belangrijk is dat je niet al te veel felle kleuren en patronen mixt, want dit kan de foto rommelig laten lijken.


Foto: photooos

Kies een mooie locatie

Je kan er natuurlijk voor kiezen om een klassieke foto te maken bij de kerstboom of bij het haardvuur, maar je kan ook met je familie lekker naar buiten! Maak een mooie wandeling door het bos en neem een camera en statief mee. Of ga naar een park met een speeltuin, zo hebben de kinderen ook nog iets te doen. Je kunt de kinderen fijn laten spelen, en maak je tegelijkertijd leuke herinneringen voor later!


Foto: Orkarin

Gebruik een thema

Wil je de shoot wat meer voorbereiden? Bedenkt dan van tevoren een thema waar jullie allemaal iets mee kunnen doen! Je kan een hele zondag uittrekken om lekker de smeren in de keuken, alles klaar te zetten in de woonkamer of iets moois bouwen in de eetkamer. Zorg dat je hele familie gewoon plezier heeft op de dag dat je foto’s gaat maken, zo komen de foto’s ongedwongen over.

Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk is om een dagje je creativiteit en fantasie de vrije loop te laten, het is ook een leuk bonding dagje voor je familie. Dus maak er een gezamenlijk project van en zo heb je altijd een mooie herinnering aan een fijne tijd samen. En na de tijd heb je (hopelijk) een leuke originele foto om aan iedereen te laten zien!


Foto: NyushaGlenn

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

5 Verborgen camera-functies die je moet bekijken!

De 7 meestgemaakte fouten in portretbelichting