in

Gezichten bewerken met de gezicht tool | Photoshop Quick Tip

Thomas Kouveld 16 december 2017, 10:00

In de modewereld is het niet meer dan normaal: gezichten worden slanker, rondingen ronder, en dat allemaal dankzij Photoshop. In deze Photoshop quick tip gaan we het hebben over Uitvloeien en de Gezicht tool. Dit handige filter maakt het mogelijk om gezichten snel en gemakkelijk aan te passen.Wil je alles leren over Photoshop voor de mooiste bewerkingen? Bekijk dan onze Cursus Photoshop

De video

De bewerking

Deze foto gaan we bewerken. Alle gezichtskenmerken die we kunnen aanpassen met de Gezicht tool in Photoshop, zijn duidelijk in beeld.
Je vindt Uitvloeien in het filtermenu.In de linker kolom zie je dat het gezicht tool automatisch aan staat. Aan de witte lijnen om het gezicht, de ogen en de mond, zie je dat Photoshop het gezicht herkent. Nu kunnen we aan de slag.


Slepen met het gezicht
Het gaat namelijk om die lijnen en de bijbehorende punten. Deze kun je aanklikken en slepen. Zo pas je bijvoorbeeld de stand en grootte van de ogen aan en de breedte van de kaaklijn. Photoshop zorgt ervoor dat alle andere gezichtskenmerken in verhouding blijven. Ook zie je geen lelijke smeerbewegingen in de achtergrond van je foto.


De lijntjes en puntjes zijn niet de enige manier om een gezicht te bewerken. Je kunt ook de schuifjes rechts in beeld gebruiken, of handmatig cijfers invullen voor meer precisie.

Meerdere gezichten in één foto
In deze foto is maar 1 gezicht, maar in een groepsportret kun je in dit menu aangeven welk gezicht je wilt aanpassen. Van links naar rechts worden de gezichten genummerd. Gezicht #1 staat dus helemaal links.

Het resultaat

Dit is het resultaat van de bewerking. Of het een verbetering is, laten we aan de toeschouwer over. Natuurlijk hebben we redelijk hard aan de knoppen gedraaid om het verschil te laten zien. Met name de kaaklijn is veel smaller geworden. Veel plezier met dit krachtige effect. Let wel op: de extremen veroorzaken meestal een onnatuurlijk resultaat. Ook werkt het filter minder goed met portretten die en profile zijn gemaakt.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

HDR: wat is het en wanneer gebruik je het?

Wat is de beste spiegelreflexcamera voor beginners?