in

Godox V1Pro

Flitserfabrikant Godox heeft een opvolger aangekondigd van de populaire Speedlite V1 flitser. De V1Pro heeft op diverse fronten een upgrade ondergaan.

De meest opvallende van deze upgrades is een kleine tweede ‘subflitser’. Zo’n subflitser hebben we vaker gezien, maar het bijzondere is dat deze niet alleen naar wens in- of uitgeschakeld kan worden, maar ook afneembaar is. Verder kan de lithiumionaccu bij het nieuwe model worden opgeladen via de ingebouwde usb-c-poort, zodat je geen aparte lader meer hoeft te gebruiken. De accu van het nieuwe model heeft ook een wat hogere capaciteit. Via een aansluiting op de behuizing kun je ook een powerpack aansluiten. Bovendien is de hittebestendigheid verbeterd, zodat je tot wel honderd keer snel achter elkaar kunt flitsen op vol vermogen zonder dat oververhitting optreedt.

TTL/M-schakelaar

De goede eigenschappen van het oorspronkelijke model zijn vanzelfsprekend gebleven, zoals de draadloze aansturing met de keus uit maar liefst 32 kanalen en de markante, verstelbare ronde flitskop, die compatibel is met allerlei lichtvormers. Ook een instellamp (led) ontbreekt niet. Dankzij de nieuwe TTL/M-schakelaar is het nóg makkelijker om de instellingen uit de TTL-stand over te nemen in de manuele modus, zodat je een serie foto’s kunt schieten met gelijkblijvende instellingen. 

Prijs en beschikbaarheid

De V1Pro wordt uitgebracht in verschillende versies voor Nikon-, Canon-, Sony-, Fujifilm- en OM System-camera’s. De nieuwe Godox-flitser moet binnenkort verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 359,-.

www.godox.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Het inzetten van licht bij macrofotografie

Hasselblad 907X en CFV 100C