in

Haal verwijderde foto’s terug met Recuva


8 september 2014, 13:22

Je verwijdert per ongeluk een leuke foto van je camera of formatteert je geheugenkaartje terwijl je de foto’s nog niet op je computer hebt overgezet. Een grote schrik voor iedere fotograaf. Gelukkig haal je met Recuva de foto´s makkelijk en snel je terug!

Recuva is een gratis programma voor Windows om onder andere foto’s, muziekbestanden, Worddocumenten en e-mails terug te halen. De wizard zet bestanden terug van zowel je (geformatteerde) SD-kaart als je computer. De gratis versie beschikt niet over support, maar dit is niet nodig vanwege de simpele werkwijze. In slechts een paar stappen heb je al je verwijderde foto’s weer terug.

De Recuva wizard helpt om verwijderde foto’s en bestanden terug te halen van zowel je computer als een SD-kaartje.

1. Na een snelle installatie krijg je bij het starten van het programma een keuzemenu voor welk bestandstype Recuva moet terughalen. Kies in het geval van verwijderde foto’s voor ‘Afbeeldingen’ en klik op Volgende.

2. In het volgende venster kies je oorspronkelijke bestandslocatie. Kies in het geval van de SD-kaart voor ‘Mediakaart of iPod’. Staan de verwijderde bestanden op je computer dan kun je zelfs foto’s uit je prullenmand vissen. Natuurlijk kan de software ook door al je documenten zoeken of geef een specifieke bestandslocatie op voor de zoektocht.

Kies een gewenst bestandstype en vervolgens de bestandslocatie

3. Recuva staat klaar om de bestanden te zoeken. Het vinkje Uitvoerig Scannen is pas van toepassing als een eerdere scan geen gewenste resultaten heeft opgeleverd. Voor een eerste scan hoef je deze dus niet aan te vinken. Klik op Start en je ziet door middel van een laadbalkje hoe het programma je bestandslocatie doorzoekt.

Klik op Start en via een laadbalk zie je het zoekproces van Recuva

4. In een nieuw scherm staan nu alle beschadigde of verwijderde bestanden in een duidelijk overzicht met een miniatuurweergave van de afbeelding.

5. Vink de foto’s aan die je wil terugzetten of herstellen en klik op ‘Terughalen…’. Kies in de pop-up voor de gewenste locatie en klik op Ok.

6. Recuva zet nu je foto’s terug in de gekozen map en geeft via een pop-up de melding hoeveel bestanden zijn hersteld.

Vink gemakkelijk de foto’s aan en kies een bestandslocatie om de foto’s op terug te zetten.

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

6 Tips voor fotograferen in de mist

Foto’s afdrukken via Lightroom