in

Hasselblad XCD 4/28P

Ook liefhebbers van alle vormen van straatfotografie zijn gevoelig voor de meerwaarde van middenformaat. Handzame systeemcamera’s zoals de Hasselblad X2D 100C maken dat uitstapje mogelijk.

Mede dankzij objectieven zoals de nieuwe XCD 4/28P: een compact groothoekobjectief met een brandpuntsafstand die overeenkomt met 22 mm bij fullframe. De optische constructie met 9 elementen in 8 groepen, waaronder twee asferische elementen plus een ED-element, belooft een kwaliteit die recht doet aan de 100 megapixels van de body. 

De kortste instelafstand van 22 centimeter brengt ook close-ups binnen bereik, en de lineaire stappenmotor gekoppeld aan inwendige scherpstelling maakt een snelle en nauwkeurige AF mogelijk. Dankzij de ingebouwde centraalsluiter worden korte sluitertijden bij flitsen ondersteund. 

Het objectief is slechts 43,5 millimeter lang en weegt een bescheiden 245 gram, ondanks de metalen behuizing. De filtermaat is 72 mm. De Hasselblad XCD 4/28P moet inmiddels leverbaar zijn voor een adviesprijs van € 1.899.-.

www.transcontinenta.nl


Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Maatschappelijk verantwoord ondernemen als fotograaf: zo doe je dat

Heb je een mooie foto gemaakt van de maan? Zo bewerk je hem!