in

HD PENTAX-DA*16-50mmF2.8ED PLM AW

Pentax heeft een nieuw standaardzoomobjectief ontwikkeld: de HD PENTAX-DA*16-50mmF2.8ED PLM AW en is onderdeel van de nieuwste generatie Star (*)-series objectieven.

Pentax heeft deze objectievenlijn ontworpen om een verbeterde beeldkwaliteit en een snelle, uiterst nauwkeurige autofocus te bieden voor haar digitale camera’s van de toekomst. De nieuwe standaardzoom is ontwikkeld voor APS-C dslr modellen zoals de K-3 serie, maar kan ook op fulframe camera’s zoals de K-1 gebruikt worden in cropmodus.

Nieuwe optiek

Om toekomst-proof te zijn heeft Pentax alles uit de kast getrokken. Het optische systeem van de nieuwe 16-50mm F2.8 is volledig opnieuw ontworpen met 10 groepen en 16 lenselementen en omvat twee asferische lenselementen, één ED-element, één lenselement van anomaal dispersieglas en twee ED-asferische lenselementen om beelden met een hoge resolutie en een hoog contrast te garanderen vanaf volle lensopening. De meerlaagse HD-coating vermindert daarbij reflecties en minimaliseert flare en ghosting. In vergelijking met de vorige 16-50mm F2.8 uit 2007 claimt Pentax dan ook sterk verbeterde beeldprestaties. 

Autofocus en diafragma

Voor het eerst heeft Pentax bovendien een PLM (lineaire pulse motor) toegepast. Deze motor drijft rechtstreeks de lenselementen voor de scherpstelling aan om een razendsnelle, precieze en geruisloze autofocus te garanderen. Daarnaast is een rond, elektromagnetisch diafragma toegepast voor een uiterst precieze belichtingsregeling op de cameramodellen die dit mogelijk maken. Dat is zowel voor foto- als videomakers een prettig idee. Uiteraard is de nieuwe zoom ook weersbestendig.

Prijzen en beschikbaarheid

De Pentax DA* 16-35mm F2.8 is leverbaar vanaf eind augustus voor €1.499,-.

www.ricoh-imaging.eu

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Website update Zoom.nl: mailnotificaties en categorieën

Tips voor het fotograferen van de Melkweg