in

In de stijl van Carola Kayen-Mouthaan – Fine Art Fotografie


15 december 2016, 12:00

Het is als fotograaf belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Op die manier kan een kijker je herkennen aan de stijl van je foto’s. In de rubriek ‘In de stijl van’ zetten we elke week een Zoomer in de spotlight. Deze week is Carola (dutchbeautyfotografie) aan de beurt met haar Fine Art fotografie!

Carola Kayen-Mouthaan fotografeert sinds 8 jaar. Dit is een heel groot deel van haar leven en haar grootste passie. Ze heeft haar eigen fotostudio aan huis. ‘Fotografie is echt een uit de hand gelopen hobby waar ik inmiddels ook mijn geld mee verdien (Dutch Beauty Fotografie).’ Sinds ze de Fine Art stijl heeft ontdekt valt voor Carola alles op zijn plek. Ze is sinds 2009 met veel plezier lid van Zoom.nl.

Een zelfportret van Carola in haar Fine Art stijl.

Kun je jouw ‘stijl’ kort omschrijven?
Mijn stijl kun je omschrijven als ouderwets met gevoel en emotie, Ik probeer altijd een intens warm gevoel te creëren in mijn foto’s door warme donkere kleuren te gebruiken, met een tintje ouderwets. Soms combineer ik oud met nieuw zoals bijvoorbeeld een jongen in ouderwetse stijl met een blikje cola of een bak popcorn. Ik werk ook het liefst met echte dieren. Ze zijn onvoorspelbaar, maar zo leuk om mee te werken.

Wat doe je eraan om je eigen stijl te behouden?
Ik probeer uniek te blijven en mijn eigen gevoel te volgen en dat ook in de foto’s te leggen die ik maak. Ik ben altijd op zoek naar mensen en dieren die in mijn stijl passen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar soms heb je het geluk dat je de juiste mensen in je omgeving heb die heel graag met je samen werken. Je werkt samen aan iets unieks, zoals een foto met een stinkdier, de grootste Siberische Oehoe ter wereld, of ratten.

Had je altijd al een voorkeur gehad voor een bepaalde soort fotografie?
Ik ben heel lang opzoek geweest naar iets anders. Ik miste iets in mijn gewone fotografie. Begin dit jaar heb ik de Fine Art stijl ontdekt. Dit sprak mij zo aan dat ik op onderzoek ben uitgegaan naar hoe deze stijl in elkaar zit.
Ik heb 2 workshops gevolgd. Een bij Carine Belzon Photography en pas geleden ben ik naar Engeland geweest en ik heb daar een workshop gevolgd bij Pip Bacon. Dat waren alle twee super ervaringen en ik heb daar heel veel geleerd. Nu kan ik mijn eigen draai aan de Fine Art fotografie geven. Dit was het stukje dat ik miste naast mijn gewone fotografie.

Zou je ooit nog een andere fotografiesoort of stijl willen uitoefenen?
Ik zou altijd ook de gewone fotografie blijven doen, omdat ik dat ook heel leuk vind. Ik vind dingen leuk zoals cake smash, zwangerschap, modern en fashion. Ik hoop wel dat de Fine Art mijn hoofdstijl gaat worden, want hier ligt mijn hart. Ik heb het gevoel dat ik met deze stijl op mijn plek ben.

Heb je nog tips voor andere Zoomers om een eigen stijl of handtekening te ontwikkelen?
Het allerbelangrijkste is dat je jouw gevoel blijft volgen. Blijf bij jezelf en doe wat jij leuk en mooi vindt. Ga altijd opzoek naar iets unieks, iets wat niet alledaags is. Iets waarvan als iemand het ziet zegt ‘oh dat is van die fotograaf’.

Heb je nog een ultieme fotografiedroom?
Ik heb twee ultieme dromen. Ten eerste, om ooit een expositie te mogen geven met mijn Fine Art collectie. Ten tweede, dat mijn stijl zo bekend wordt dat men mijn beelden herkent en zegt ‘Dat moet een foto zijn die Carola heeft gemaakt’.

Is er een Zoomer met een geheel eigen stijl die jij bewondert op Zoom.nl en wie jij een keer ‘In de stijl van..’ zou willen zien?
Ik zou heel graag girlgamer zien in de volgende ‘De Stijl van’. Ik hou van romantiek en emotie in een foto en dat zie ik in haar foto’s terug.

Geïnspireerd door Carola? Bekijk haar Zoom-profiel voor veel meer mooie foto’s! Bekijk ook de collectie met de mooiste foto’s uit haar portfolio op Zoom.nl!

Mis niks met de wekelijkse Zoom.nl nieuwsbrief!

E-mailadres

Quickstart: Je foto in mist hullen in Photoshop

Sigma 12-24mm F4 DG HSM Art review – Sigma’s ultieme ultragroothoek